Tips för att hålla huden ung längre

Den absolut bästa produkt du kan investera i för att hålla huden ung är ett solskydd. Den största åldringsprocessen i huden är faktiskt orsakat av yttre påfrestningar. Störst av dom är solen. Vi utsätts dagligen för uv ljus, inte bara när solen skiner på sommaren utan även när det är molnigt. Så tänk på att oavsett årstid och väder så finns uv strålarna runt omkring oss. Ett bra tips är att alltid ha solskydd i din dagkräm, då har du ett bra grundskydd. Jag använder en från Neostrata (Matrix Support) med spf 30. 

  
Man rekommenderar att man använder spf 30 i ansiktet, men när man ska sola så räcker inte det anser jag. Jag använder ett ytterligare skydd, ofta mellan spf 20- spf 50 beroende på hur van min hud är med solen. Har det gått en hel vinter utan sol så använder jag alltid spf 50 i början och trappar ned. Det jag gör först på morgonen är att smörja in ansiktet med min dagkräm som innehåller spf. När den sjunkit in i huden lägger jag på mitt andra solskydd, just nu är det spf 20 då min hud har utsätts för sol under hela Mexicojobbet i våras. Under dagen återapplicerar jag sedan skyddet regelbundet. Helst som hudterapeut så bör jag säga att du absolut inte ska ligga i solen, utan helst vistas i skugga..  Jag älskar att sola, men jag gör det med måtta. Jag vet att det inte är bra för huden, men jag skyddar mig så gott det går produktmässigt och för det mesta har jag även solhatt 😉 Så vägrar ni ligga under parasollet, så skydda er så gott det går! Ni blir bruna ändå, och ni slipper flaga bort all färg på några dagar. Glöm inte det!

  
Måste tipsa om detta solskydd som är anpassat för ansiktet. Det är en förpackning på 25 ml vilket gör den perfekt inför sommaren eller semestern. Många använder solskydd som stått i flera år och samlat damm på hyllan, SLÄNG! Dom har troligtvis mist stor del eller all sin förmåga att skydda mot uv strålarna. Jag brukar köpa denna hos Art Clinic. Sun Guard från Experience. Prismässigt hamnar den under hundralappen- kommer inte ihåg exakt, men runt 70-80 kr. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *