Du tvättar väl dina sminkborstar regelbundet?!

Är det något som jag ser att många är dåliga på så är det att ta hand om sina sminkborstar! Uhhh, vad många har supersmutsiga verktyg som man dag efter dag använder på huden. 
Tänk vad mycket bakterier som ligger och  gror i dina verktyg.. Ta dig en titt med en gång hur just dina penslar/svampar ser ut, var det ett tag sen kanske? Jag har hört kommentaren ”jag använder mineralmakeup, och det är ju inga oljor som kan bli dåliga där”… Ne visst, det är sant. Men varje gång man applicerar smink med borste eller svamp så drar det till sig en del av din hudkräm eller dina naturliga oljor du har på hudytan. Tänk då hur dom oljorna är i borstarna/svampen efter en vecka.. Två veckor.. En månad.. Ett år.. Wops.. När tvättade du senast?

Glöm inte dina svampar!!! Jag rekommenderar att du bör tvätta dina borstar/svampar i allfall en gång i veckan om du sminkar dig varje dag.
Jag brukar använda vanligt hårschampo till mina penslar som består av äkta hår. Diskmedel till alla syntetpenslar och skumgummisvampar. Till mina finare puderpuffar använder jag faktiskt tvättmedel. Men funkar så klar med schampo och diskmedel! Låt alltid penslarna torka liggandes så att inte fukten går upp i limfästena och förstör penseln. För en enklare rengöring mellan tvätt eller när du helt enkelt inte hinner vänta på att borstarna skall torka kan jag rekommendera en borstrengöring från MAC, då kan du hålla penslarna/borstarna fräschare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *