Mina favoriter för att lägga den perfekta basen!

Jag får många frågor om vad jag använder för penslar när jag sminkar, så idag tänkte jag dela med mig av mina favoriter när det kommer till applicering av foundation!

Isadora, Face Buffer brush: Jag älskar denna pensel, den är så prisvärd och borde finnas i allas sminkväska. Jag gillar den för att den ger ett väldigt mjukt och jämt resultat. Man kan verkligen jobba in sin foundation så den känns som ett med huden.

Real Techniques, Ultimate Base Set: Denna foundationpensle är nästan exakt likadan som Isadoras, men vill man ha ett set så kan jag verkligen rekommendera detta. Den mindre pensel är otroligt bra till concealer eller krämögonskuggor! Svampen i kitet är också bra om man gillar det.

Beautyblender: Riktigt bra svamp om man gillar det. Enkel att få jämn och fin på huden. Denna ska appliceras när den är fuktad- ej torr! Så skölj den med vatten och krama ur ordentligt. Denna svamp drar faktiskt inte åt sig så mycket produkt som många tror. Jag var på ett event med beautyblender för något år sedan, och då klippte dom en svamp i två delar för att visa att det bara är i den yttre delen den drar åt sig produkt. Många tror att det sugs in massor av foundation i hela svampen och att den ”äter” upp onödigt mycket. Svampen finns i många färger- så det är bara att välja din favorit!

På bilden nedan så kan man klicka på varje produkt, och även se priset.

Förutom dessa så gillar jag såklart även att använda mina fingrar. Det enda jag ogillar är att man blir så kladdig, och innan man tvättat av händerna har man redan satt massa avtryck med foundation på både handfat och kranen- någon som känner igen sig?

Det som är viktigt med penslar och svamp är att regelbundet tvätta dom, återkommer med ett inlägg om detta! Använder man sina händer- så se till att ha rengjorda händer innan du applicerar i ansiktet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *