Du bränner väl inte sönder ditt hår?

Jag blev chockad när jag i våras la ut en story på instagram där jag hade en omröstning hur många det är som använder skyddande produkt vid värmestyling. Det var hela 45% som INTE använder värmeskydd! Omg mina vänner- det är under all kritik. Så tycker du att ditt hår känns glåmigt med söndertrasade toppar- och är en av dom som skulle klickat i att man inte använder värmeskydd… Fortsätt läs, och för er duktiga som tar hand om håret- dela detta inlägg med era vänner som behöver få sig en tankeställare <3

Våra hårstrån tål inte för hög värme, och om man använder locktång, plattång eller liknande- utan värmeskydd så bränner du inprincip sönder håret, och det kan ske på en användning- även fön är varmt nog för att skada ditt hår! Tänk då vad som händer när man dagligen sliter håret på detta sätt.

Det finns en mängd olika värmeskydd att välja mellan, både i sprayform, crème och i leave-in-formula som alla lägger sig som en ”skyddande film” över stråna. Vissa appliceras i ett handdukstorkat hår, medan vissa kan användas på ett torrt hår. Vad man bör ha är väldigt individuellt vad man gillar. Jag har alltid en leave-in produkt i mitt hår efter dusch som innehåller värmeskydd. På det sättet vet jag att jag alltid är lite extra säkrad för slitage. Däremot om jag väl använder någon typ av stylingtång så använder jag även alltid ett värmeskydd när håret är torrt, då i en sprayform som lämpar sig bra att spraya sektionsvis innan värmen. På så sett garanterar jag mig själv att jag alltid skyddar håret så gott det går. Självklart sliter det ju på håret ändå, men inte alls på samma sätt än om man inte skulle ha något skydd.

 

Här kommer några av mina favoriter på värmeskydd jag använt genom åren:

Leave-in favoriter:
(Varje produkt går att klicka in på om ni vill läsa mer om ingredienser osv.)

REF, Leave-In Treatment
Jag älskar ju den silkeslena känslan i håret, så för dig som har ett torrt skadat hår så kommer den här kännas underbar i ditt hår. Denna applicerar jag i handdukstorkat hår. 

Oribe, Balm d’Or 
En riktigt lyxig leave-in produkt för håret som ger värmeskydd, och bygger upp ett skadat hår. Även denna känns mjuk och härlig i håret. Appliceras också i handukttorkat hår.

Oribe, Gold Lust Nourishing Oil
Denna olja är en riktig guldklimp, den doftar inte bara magiskt, utan den ger även massor av glans och fukt. Denna har jag oftast tillsammans med någon av de ovannämnda produkterna. Jag fokuserar främst på mina toppar, men denna kan man även använda i ett torrt hår. Jag skulle inte enbart använda den som endaste värmeskyddet- det jag vill visa med denna är att det är en olja som skyddar mot värme. Så den bränner inte in i håret- vet att många kan vara rädda för det.

Kerastase, Resistance Ciment Thermique
Den här gamla godingen var nog en av mina första leave-in produkter jag köpte! Fräsch doft, och bygger upp ett skadat hår. Denna ger en väldigt lätt känsla i håret. Jag älskar känslan av silke… Vilket denna inte riktigt ger mig, men den är verkligen en superbra produkt så måste ändå tipsa! Så för dig som inte kräver lika ”överdrivet len” känsla så är denna underbar!

Favoriter i sprayform:

Cloud Nine, Magical Potion
Alltså, vad skulle jag göra utan denna fantastiska värmespray! Den ger glans, den skyddar och den doftar heeeelt underbart! Jag använder den till mig själv och till jobb! Det är en måste ha produkt. Denna sprayar jag i torrt hår innan värmestyling. För dig som vill att håret skall torka snabbt när du fönar, så påskyndar även denna processen! Den ger ingen stadga, vilket jag älskar <3

REF, Heat Protection
Också en av mina nya favoriter när det kommer till värmeskydd. Denna ger dock lite stadga, men funkar ändå till mitt hår utan att jag ska få panik. Däremot älskar jag den till vissa hår när jag jobbar. Vissa hårstrpn kräver lite mer stadga när man värmestylar för at det ska hålla. Så absolut en klippa för dig som gillar lite stadga. Sprayas i ett fuktigt eller torrt hår.

 

Avslutande trudelutt:

Det finns ju en djungel med värmeskydd, och det är alltid så att man måste välja ett efter personliga behov. Vad behöver ditt hår, vad gillar du för känsla i håret, och hur doftar det? Ovan är mina favoriter, vad jag gillar- men det finns så många andra bra! Är du osäker, fråga din frisör om tips nästa gång du är där, eller varför inte testa någon av mina favoriter.

Det skär som en kniv igenom mig när jag hör personer säga att dom inte har värmeskydd. Kan alla som läser detta inlägg lova mig att alltid framöver använda någon form av värmeskydd så fort en fön, locktång eller plattång sätts igång! 

 

2 comments

    1. Inte så lätt! Så många som gör det, men så bra att du börjat nu- aldrig försent 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *