Badrummet är klart- och jag får nypa mig i armen!

Äntliigen kan jag säga att vårt badrum är färdigt! Ni anar inte hur glada jag och Ruben är för att äntligen kunna stå inne i ett badrum utan att känna klaustrofobiska känslor. Det känns så lyxigt och härligt, och vi är också så stolta att allt blev så bra- med tanke på att det var vi själva som bestämde vart allt skulle placeras och hur det skulle se ut designmässigt. Jag får nästan nypa mig i armen för att förstå att det inte bara är en dröm…

I söndags kom min vän och kollega Tony Ottosson över och hjälpte oss att ta superfina bilder i badrummet- han är en grym fotograf som jag älskar att jobba med! Jag är så glad att han kunde hjälpa mig och Ruben, för jag insåg ganska snabbt att jag inte har ett objektiv som passar för ett badrum. Tack Tony <3

Vi valde ett fantastiskt klinker med 60 x 60 cm plattor som vi hittade på Kakelspecialisten här i Stockholm. Om ni står i ”badrum-renoverings-tankar” så kan jag verkligen rekommendera er att åka dit- det finns typ allt du kan tänka dig i inspiration! Plattorna vi valde heter ”RawTech White”. Den var ursnygg på visningsväggen i butiken, men jag måste nog säga att det blev ännu bättre här hemma- det blev precis den lyxiga och fräscha känslan vi ville åt. Vi bestämde oss för att köra samma plattor på golv som väggar- och det blev magiskt!

Vår duschvägg är från INR, och vi valde en variant som man kan måttbeställa och som även fanns i mässingbeslag. Vi hade utrymme för att ha den relativt bred, men inte så djup dusch. Måtten på duschen är 110 x 80 cm, och den känns verkligen så rymlig. Funkar alldeles utmärkt att duscha båda två samtidigt! Modellen vi valde heter ARC 15 med polerad mässing och sedan valde vi till ett glas som är helt transparent (Opal).

Bredvid duschen har vi INRs vackra handdukstorkar ”LINE” i mässing. Vi valde även kommoden ”NORM” ifrån samma märke med tvättstället som heter Evermite. Vi valde den som är 120 cm bred, vilket känns så bra förvaringsmässigt med tanke på att vi inte hade plats för ett högskåp i badrummet.

I vår förra lägenhet hade vi ”bara” en meter bred kommod- och man märker verkligen skillnad utrymmesmässigt med dom extra 20 centimetrarna. Jag älskar också att det finns en plan yta på båda sidorna av tvättstället, något som jag nu i efterhand inser att det är guld värt när man fixar i ordning sig.

Till kommoden valde vi en mässingkran från Tapwell, med tillhörande bottenventil- också den i mässing, löv it!

Ni anar inte hur kul det är att äntligen ha ett badrum som man kan piffa till med massa fina produkter. Jag älskar bland annat att ha fina handtvålar och lotion så man kan lyxa till det när man tvättar händerna. Jag tycker alltid det är så trevligt själv när jag kommer till sådana toaletter/badrum där det finns framme för gäster.

Jag har nyligen upptäkt hudvårdsmärket Under Your Skin! Det är produkter som är fria från skadliga kemikalier och med ekologiska ingredienser. Det jag även gillar med dom förutom att dom är så naturliga och sjukt fina förpackningar är att dom har en mjuk/mild doftsättning. Jag får panik av tvålar och lotions som är proppade med starka parfymer som tar över allt annat.

Alltså, dör lite för vår fina spegel (INR)!! Känns som jag svävar lite på moln- jag är så glad är jag för att allt äntligen är på plats <3

Vi stod länge och valde om vi skulle ha en inbyggnadsdusch eller inte. En inbyggnadsvariant är ju lite mer kostsam än en ”vanlig”. Men oj vad glad jag är nu i efterhand att vi la dom extra slantarna på det!

Eftersom vi skulle ha en vägghängd toalett så var vi ju ändå tvungna att ha plats bakom väggen för den, och därför blev ju det superbra att köra på inbyggnadsdusch eftersom den skulle placeras på samma vägg. För även den behöver plats bakom väggen för alla rör och slangar.. För att utnyttja den ”tomma delen” bakom själva väggen lite extra passade vi även på att göra fina nischer inne i dusch och ovanför toaletten för produkter <3

Vi valde Tapwells dusch eftersom dom har en superfin i mässing, sedan valde vi även till detaljer som toalettborsthållare, toarullshållare och spolknappar från samma märke. Det är faktiskt bara Tapwell som har en ”godkänd” inbyggnadsdusch enligt de svenska badrumsreglerna. När det inte är godkänt så gäller inga försäkringar- så viktigt att kolla upp och tänka på innan en renovering.

Ovanför toaletten har vi två nischer med varsin ledspot som vi kan dimmra.

Både Tapwell och INR finns bland annat på kakelspecialisten för er som undrar! Jag vill också passa på att tacka L.Gillbergs Bygg och Träteknik. Både Lars och Robin har gjort ett fantastiskt jobb under en månads tid här hemma hos oss. För mig är det viktigt att ha en bra dialog med en byggfirma, och det hade vi verkligen med både Robin och Lars- all cred till er!

Nu kanske ni undrar vad nästa projekt är…. Och det är vårt vardagsrum, Ruben har redan börjat kicka in med det idag! To be continued…….

13 comments

 1. Blev helt förälskad när jag såg ditt fina badrum! Nu sitter jag här med en platta och den känns väldigt varm i nyansen, din ser betydligt ljusare och grå ut. Svårt att se på en platta hur det kommer bli? är livrädd att den blir varm och åt det beige gula hållet. Du har möjligtvis ingen bild när allt inte är så upptänt? Går inte ångra sig när man väl köpt 40kvm ?

  1. Heej! Ledsen för sent svar- hur har det gått med val av plattor? Jag älskar verkligen tonen på våra! Om du inte valt ut plattorna ännu så heter våra Raw Tech White.Finns nog det märket på olika butiker runt om i sverige. Säg till om du inte hittat något så kan jag fixa fler bilder till dig!

   1. Hej
    Vågade tyvärr inte beställa den plattan du har men använde din bild som referens i kakelbutiken och hoppas på att få det någorlunda som din nyans. Den plattan ni har lånade jag hem blev väldigt varm i tonen och det vill inte jag ha, har stor betydelse vilken belysning man har.
    Tack för ditt svar
    Med vänlig hälsning,
    Linda

 2. Hej!
  Såhär två år efter ni gjort erat badrum fick jag syn på detta och jösses va fint det är.
  Sitter här med plattor och tänkte höra om du möjligtvis minns vilken exakt färg på fog och märke ni tog?
  Mvh Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *