Vårt nya drömkök – det är detaljerna som gör det!

Äntligen! Vårt kök är komplett. Allt är på sin plats och vi verkligen älskar det. Både jag och Ruben älskar att kombinera budget med lyx-tänket i vår renovering och det är något som vi applicerat i vårt nya kök. I första skedet tog vi in flera offerter på olika köksmärken som alla hamnade på hutlösa summor. Visst, köken var superfina och servicen (i de flesta fall) bra. Men enligt mig, inte alls såpass fina för att vara värda den där extra nollan i slutändan.

Tillslut så hittade vi vårt drömkök, ett fantastiskt sådant också. Det blev ett ikea-kök med en mattsvart finish. Men instället för att använda en bänkskiva från Ikea så beställde vi en superfin, lyxig och måttbeställd bänkskiva i svartmatt kompaktlaminat från märket LG Collection. Vi måttbeställde även en stänkpanel från samma märke som går i exakt samma färg som bänkskivan. Efter några veckors väntan så kom dom och jisses vilket lyft köket fick!

Ni som följt mig på bloggen vet att jag redan från start hittade denna bänkskiva på internet – och jag är så himla glad att vi körde på den!

När jag och Ruben beställde köket från Ikea köpte vi även med LED-ramper till underskåpen. Men det dröjde inte länge förrän vi beslutade oss för att lämna tillbaka dom och istället satsa på infällda dimbara spottar.

Jag satt länge och letade efter bra spottar som var nätta och som vi kunde spåra in i själva täcksidan under överskåpen. I början hittade jag modeller som  byggde såpass mycket att vi hade varit tvungna att fasa ur även i köksstommarna. Och det ville vi ju såklart inte. Sedan hade jag svårt att hitta spottar som passade till den svarta nyansen av köket. Vårt kök är svart, men ändå inte kolsvart (skulle nog kalla det antracit/svart i matt finish) – Så om vi hade kört på spottar med svart ram så hade man sett det tydligt. Men som en skänk från ovan så hittade jag dessa från Beslag Design – som har en mörkgrå kant och som styrs trådlöst med en fjärrkontroll. Alltså, det blev helt perfekt!

Ljuset är så snyggt och helheten känns mycket mer lyxig nu när spottarna smälter in i underskåpets täcksida. Det är en detalj som vi såhär i efterhand är väldigt glada över att vi valde till.

Nu till kökets bänkskiva och stänkpanel! Till en början hade vi problem att hitta ett märke som levde upp till våra kriterier. Alla ställen vi tittade på hade antingen gråa eller kolsvarta bänkskivor, det matchade alltså inte alls med kökets färg, men heller inte den matta finishen. Men efter lite research på internet hittade jag tillslut det vi var ute efter och det hade ju inte kunnat bli bättre. Bänkskivan heter  Polaris och är från från LG Collection. Den är gjord i kompaktlaminat och är därför supertunn (tjocklek på 12mm!), stänkpanelen är tillverkad med samma finish men kommer i vanligt laminat.

Vi måttade ut allt själva här hemma med en guide som vi fick hemskickad. Självklart kan man få hjälp med det också om man vill. Men eftersom vi vill göra mycket själva nu under renoveringen så testade vi såklart att göra detta, haha. Men shit va nervösa vi var när allt skulle levereras. Hade vi satt ut diskhon, kranen, diskmedelspumpen och spisen på rätt ställe? När leveransen kom så stämde ALLT och fabriken hade verkligen sågat ut EXAKT efter alla våra mått.

Ett stort plus var ju att diskhon (som vi beställde direkt från LG Collection) var fastlimmad och redo att användas direkt från fabrik. Även diskmedelspumpen och kökskranen beställde vi därifrån. Så smidigt!

LG Collection har alla möjliga färger och material på sina bänkskivor och stänkpaneler – så letar du en ny bänkskiva för att piffa upp ditt redan befintliga kök? – eller om du helt enkelt letar inför en nyrenovering? – då rekommenderar jag verkligen att kolla in alla modeller här (KLICK)!

Kökskranen och diskmedelspumpen är från Tapwell. Först tyckte jag det kändes överdrivet att ha en pump för diskmedel, men det är riktigt bra, snyggt och smidigt. Vår kran har även en pip som man kan dra ut, Ruben ville så gärna ha det, och jag tyckte att det kändes så onödigt. Men nu i efterhand är jag faktiskt väldigt glad för den där lilla pipen haha- så tack älskling att du stod på dig <3 (han kommer vara så stolt att jag skriver detta)

Jag är så himla glad för vårt kök, det känns som en dröm att laga mat i det nu!

Förresten. Något som vi också hade svårt att bestämma oss för var beslagen till alla kökslådor. Ruben höll på att bli galen på mig, för ibland kan jag ha en känsla över vad jag vill ha – och hittar jag det inte så vägrar jag köra på något annat förrän jag hittar det. Jag ville såklart att beslagen skulle vara nätta och fina och knappt synas – och det var ju sååå svårt att hitta svarta beslag som passade mitt tänk. Men tillslut hittade jag dessa fantastiska, också från Beslag Design – och det var faktiskt tack vare det, vi hittade våra spottar som också är därifrån. Så letar ni efter fina beslag eller spottar så har dom alla möjliga modeller-  wow säger jag och ett stort plus: bra priser!

Detta beslag heter Edge Straight och är den kortaste varianten i den modellserien. Finns två andra bredder också – och den finns i fler färger. Vi valde mellan svart och mässing, men tillslut vann det svarta eftersom vi ville ha det diskret. Det som är ännu mer positivt är att man fäster det på insidan av själva lådan- så skulle vi mot förmodan vilja byta beslag så har vi inga hål i fronten efter skruvarna – Hur bra?!

Detta är bara en del av köket. Vi har kyl, frys, micro och ugn mittemot i en egen liten sektion. Det kommer jag visa i ett annat inlägg när allt är på sin plats. För just nu inväntar vi vårt fina matbord med stolar som kommer i vecka 2 någon gång- så håll utkik här på bloggen om ni vill se och inspireras mer.

Jag vill avsluta och säga ett stort tack till mamma och vår vän Johan som har hjälp mig och Ruben att svettas under monteringen av detta kök- ni är underbara!

Och förresten. Gott nytt år till er alla – nu ska jag göra iordning mig inför en härlig kväll med nära och kära <3

16 comments

 1. Riktigt snyggt kök!! Minns du vad eran diskho heter? Är den också från tapwell?
  Ska beställa samma kran som ni har men blev osäker på diskhon då ja inte sett den mer än på bild. För visst har ni den mattsvarta kranen? ? /Zandra

  1. Hej Zandra! Diskhon är från Nordic Tech och en modell som heter edge. Vi köpte både den och kranen via LG Collection, för dom säljer många olika märken vilket var så bra. Vi har den matt svarta kranen ja- den med utdragningsbar pip, såå bra! Tänkte först bara välja den vanliga matt svarta- men kan rekommendera den man kan dra ur! Spännande med köksrenovering- lycka till!

   1. Tack så mycke? ska genast åka och titta på den. Ert kök blev verkligen såå fint!! Tyvärr gick inte sambon med på de svarta köket men de blev mörkgrått med svart bänkskiva och svarta detaljer från lg☺️ så hoppas de blir bra de också! Tack igen för inspo?

    1. Ååå men låter ju också supersnyggt!! Så spännande för er. Jag vet att LG också sålde ett annat märke som vi stod och kollade på när det gällde hon. En ubersnygg svart- tror du kan hitta på deras hemsida. Men den hade en liten detalj i silver, och den vi köpte var helsvart ?

 2. hej,

  Är det den svarta Polarisskivan ni har eller är det möjligen antracite? Plus vilken Tapwell blandare? Ni har ett supersnyggt kök. Förstår om du vill hänga där jämt nu, det skulle jag ha gjort.

  1. Hej Eva! Tusen tack!! Vi har den svarta, tror att den svarta dom har nu kan vara ngt svartare än den vi har. Sen kranen från Tapwell heter Arman, vi valde den med en udragningsbar pip också- vilket jag är så glad över idag 🙂

 3. Alltså sååå fint kök! Jag och min kille kollar på att göra något liknande.
  Kollade ni på bänkskivan i verkligheten innan ni beställde eller beställde ni direkt på nätet? Är du fortfarande nöjd med skivan eller hade du valt något annat idag? 🙂 Ha det fint!

  1. Heej! Å vad kul! Jag hittade den på hemsidan, kollade runt på flera olika alternativ. Sen fanns det testbitar med färgen och finishen på hornbach eller bauhaus i Solna som vi kollade på. Vi är supernöjda- så snyggt! Men i och med att den är svart matt så är det klart att man får städa lite extra. Men vi tycker det är värt det alla dagar i veckan för det blev såå snyggt. Hoppas mitt svar hjälpte 🙂

 4. Hej! Superfint kök. Vi är också på gång att göra om och tänkte välja dessa luckor. Men så klurade jag på, vad heter bänkskivan exakt? Jag kikade runt inne på hemsidan men kunde inte hitta en svart Polaris. Enbart grå eller andra svarta som då inte är Polaris. Så jag ville bara höra om den hade något speciellt namn 🙂

 5. Hej!

  Vi ska göra om vårt kök och har valt just kungsbacka från Ikea. Tyckte denna bänkskiva var jättefin. Är det den som heter volcanic black eller grafitgrå? Minns du pris på den och vilka fixade hål för ho och blandare?
  Vi håller på att leta återförsäljare i Halmstad.

  Tack på förhand!

  1. Hej Marie! Ledsen för sent svar. Verkar som min app i mobilen inte fått upp nya kommentarer, och har inte varit inne på datorn förrän nu!! Fick du löst allt med bänkskivan? Vi valde vulcanic black, och vi betalade för att dom skulle fixa hål för spis, ho och kran, samt diskmedelpump. Kändes säkrast så. Vi beställde även ho ifrån dom, så den kom färdigmonterad! Så skönt!

  1. Heej! Ledsen för sent svar!! Vi fick tag på dom hos Beslag Design. Våra hette nog Smally, och är mörkgrå. Men passade perfekt till vårt svarta ikea kök eftersom det är lite ”mjukare svart” om man nu kan säga så. Såg att dom kommit med en ny spott nu som är svart som heter Atom. Så spana in de två- vi är supernöjda med våra! På deras hemsida finns en lista på alla återförsäljare, hitta någon nära er, och kolla om dom har möjlighet att ta in spottarna- alt om dom har dom i en visningsmonter. lycka till!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *