När man vill framhäva det naturliga

Som ni säkert redan vet så älskar jag när en makeup lyfter fram och inte tar bort. Jag är faktiskt ganska trött på alla översminkade ansikten jag ser, jag tycker det är så onajs. Det som gör mig mest ledsen är att under alla dessa lager smink man kan se lite här och var, döljer det sig en fantastisk naturlig skönhet- men som döljt med smink!

Jag själv älskar ju såklart makeup, och ibland lägger jag såklart mer, men aldrig så det känns som en hel mask i ansiktet. Men smaken är såklart som baken.. och tur är kanske det?

Mina absoluta favoritsminkningar är när jag får skapa något som känns glowigt och naturligt. Bilderna nedan är just från en sådan sminkning. Det är ifrån måndagens jobb hos Odd Molly, och jag hade äran att ha vackra Johanna Jonsson i sminkstolen. Håret stylade jag också såklart, och likaså där älskar jag när det känns som ett naturligt lockigt hårsvall.

Vad föredrar ni, mycket eller lite smink?

Mitt fokus var att ha en naturlig bas med en fin glow. Ögonen markerades med cremeögonskuggor från RMS som jag blandade ihop och svepte över ögonlocket. För lite extra inramning lade jag en mjukt suddad creme eyeliner i ytterkant av de övre fransarna följt av en svart mascara på både övre och undre fransrad. I innervrån duttade jag in en highligter, samma som jag använde för resten av ansiktet.

Nästan alla produkter för basen är i cremeform, ja, jag älskar att jobba med cremebaser. Så det enda som var i puderform var min bronzer och en liten dutt av puder för t zonen.

För er som vill spana in alla produkter så länkar jag till dom här nedan:

Foundation: RMS (KLICK)

Concealer: Underbar concealer från Helena Rubinstein som heter Magic Concealer- och den är verkligen magic! (KLICK)

Bronzer: Här kommer puderprodukten! Ibland kör jag creme även här, men på Johanna körde jag denna (KLICK)

Rouge: Glossier Cloud Paint, Puff (KLICK)

Ögonskuggor: RMS, Eye Polish, Myth och Solar heter dom jag blandade ihop till en superfin ton. Båda skuggorna är väldigt fina att använda separat också. (KLICK) Dessa markerade jag även längs den yttre delen av den undre fransraden också. Det man ska veta när man använder dessa skuggor är att de lägger sig i veck om man inte sätter som med ett puder eller annan puderögonskugga. Jag älskar ju att det inte blir det där ”perfekta”, och för min del så får det gärna bli lite veck- det gör det mer levande.

Glow: Fin ljus creme highlighter RMS som heter Living Luminizer (KLICK). Denna duttade jag öven i innervrån samt på amorbågen.

Läppar: Här använde jag ett läppstift som heter Nabla, i nyansen Magnolia. Det är en väldigt fin varm nudeton som passar många. Här är den (KLICK)

6 comments

  1. Inte alltför länge sen som jag slutade med heltäckande foundation men nu som 40+ går det inte att ha tjocka lager och ej heller puder annat än en släng av bronzer.
    Naturlig make är så fint! På jakt efter en lättare bas som passar en med torr hud. Tips? Laura Merciers tinted har jag funderat på.

    1. Låter som ett bra val Annika! Så glad att du också föredrar naturlig makeup 🙂 Jag har faktiskt inte testat den från Laura Mercier-men hört många som gillar den! En annan favorit jag tycker om är Touche Eclait foundation från YSL. Den kan appliceras supertunt om man inte har för mkt produkt och lägger sig superfint på huden om man är lite torr. Den ger mkt glow!Jag skulle rekommendera att applicera den med en fuktad beautyblender om man vill ha ett väldigt naturligt resultat. Armani har också en superhärlig foundation som heter Silk foundation, även den med mycket lyster. Sedan är det ju alltid en smaksak, och foundations funkar olika på olika hudar. Ett tips är att när du fått hjälp att hitta ut en nyans, att få den plomberad när du köper den. Be då att få en liten testkopp med den foundation du valt, så du kan prova hemma en två dagar. Skulle det mot förmodan vara helt fel- då kan du bara byta den (spara såklart kvittot). Så brukar jag göra om jag ska ha en ny produkt som jag inte testat. lycka till! kram

    1. Jag föredrar att faktiskt antingen applicera den med fingrarna, men det gör jag mest när jag snabbt ska sminka mig själv och vill täcka vissa partier som är lite rödare (mer som en concealer). Annars föredrar jag Isadoras Facebuffer borste, men jobbar in den väldigt fint. RMS har en specialgjord pensel som ska efterlikna ens egna fingar i appliceringen. Jag har inte riktigt klurat ut om jag gillar den eller ej, men det är för att den är väldigt liten och kompakt- så det är nog en smaksak egentligen på hur jag upplever känslan, men resultatet bir superfint med den! Isadora borsten känns mjukare och lite fluffigare, känns lite mysigare haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *