Malin Gramers sminklook – Steg för steg

I morse kom bästa Malin Gramer hem till mig för att få smink och hår fixat inför en pressdag för tv programmet Hemliga Beundrare (TV3) som i dagarna börjar sända sin 3:e säsong.  Malin är alltså programledare för detta program, för er som inte hunnit kolla på de två tidigare säsongerna.

Malin kom hem till mig kl 8.20 på morgenen idag, och det första jag gjorde var att lägga på så kallade eye patches under hennes ögon under tiden jag stylade håret. Vad är en Eye Patch kanske vissa av er undrar? Jo det är hydrogelmasker som är avsedda för huden omkring ögonen. Just dom jag använde idag ger massor av fukt och lyster och de har även en svalkande effekt vilket är toppen att använda innan makeupen ifall att man känner sig lite svullen.

Här kan ni ser hur dom ligger i förpackningen, och i en sådan här burk kommer det 30 par ögonmasker. Dessa är från märket Kocostar och heter Princess Eye Patch (klick)

När håret var klart och ögonmasken hade fått göra sin lilla magi körde jag ju såklart på med en härlig hudvårdsrutin innan makeupen 😉

De fem stegen jag gjorde i morse:

1. Massage med RMS Beauty Oil (som ni kanske läste i inlägget igår är ju detta en favorit i min jobbväska) (Klick)

2. Ögonkräm Ole Henriksen: En ögonkräm som ger omedelbart ger lyster och ger mkt fukt kring ögonområdet. Bara namnet gör att jag älskar den ännu mer- Truth Banana Bright Eye Cream! (klick)

3. Lystergivande fuktkräm/primer från Blithe (Klick). Detta är en primer, men som också har hudvårdande egenskaper. Så för dig som önskar en och samma produkt som både är hudvårdande och primer i ett så kan jag tipsa om denna!  ger en så härlig känsla på huden tack vare sin sammetslena konsistens, och den ger även lite glow direkt vid applicering- det gillar vi ju 😉

4. Lystergivande primer 2: ja som ni har förstått så älskar jag ju glow när jag jobbar. Så därför la jag ytterligare en primer idag, fårn Ole Henriksen- samma serie som ögonkrämen jag skrev om ovan. Den ger verkligen superfin lyster till huden. Den är även superfin att lägga för dig som vill vara utan foundation

5. Fukt till läpparna: Panthenol Ceautic (Klick) Det här är en av mina vapendragare. vad skulle jag göra utan denna?! Jag tycker den är perfekt till torra, spruckna läppar

Sedan var det dags för ögonmakeupen! Jag startar alltid med ögonmakeup innan jag gör basen. Kan verkligen rekommenderar er att pröva detta, dels för att man inte behöver oroa sig för spill, men heller inte att jag sedan kan se mina fingeravtryck i basen efter att ha pillat med ögonmakeupen i efterhand 😉

Jag använde mig av dessa tre paletter…. Det är så typiskt mig att bara gå loss i alla paletter- så sorry för dig som bara vill ha en och samma palett.

1. Palett från Zoeva, se bild ovan (klick) Här använde jag en rödbrun matt skugga (nr 1 ) som jag grundade hela ögonlocklen med som ett första steg. Samt en rosélystrig skugga (nummer 2) skugga 1 i innerdelen av ögat. Skugga nr 3 använde jag i yttre delen av globlinjen efter att jag lagt de två skuggorna ni kan läsa om i steg två. Detta för att mjuka upp och få en fin övergång från en djupare färg på skuggan ut mot huden på brynbenet.
2. Mac Cosmetics, bild ovan (Klick) Alltså vilken fin palett! Om du gillar lite varmare toner så är denna verkligen så fin och användbar. Jag gillar att den har både matta och lystriga skuggor i en och samma palett. Nu i efterhand känner jag att jag inprincip hade kunnat göra en liknande makeup som jag gjorde på Malin idag, med bara denna paletten. Men så blev det inte, utan jag gick istället loss på tre paletter 😉 Men från MAC paletten använde jag dessa två, och det var mest i globlinjen för att skapa ett djup och en intensivare blick.3. Ögonskuggspalett från Ofra Cosmetics (klick): Denna palett är perfekt för dig som älskar skuggor med lyster. Jag tycker den har superfina toner i sig. Men till denna look använde jag den som är inringad på bilden ovan. Det är faktiskt en skugga jag använder en hel del på mina frilansjobb. Jag såg att den hade 20% rabatt på Lykos hemsida nu- så för dig som är i köpartagen så passa på. Denna blandade jag med den andra lystriga från Zoeva som jag hade i innervrån.

Som Eyeliner och fransmarkering använde jag denna mörkbruna goding från Isadora, jag känner mig nästan tjatig när jag alltid skriver denna.. Men det är en måste ha produkt tycker jag. Här hittar ni den (Klick)

Det är dessa penslar jag använde idag. Den platta använde jag till skugga nr 1, och den är lite mer kompakt och perfekt när du verkligen vill få på så mkt pigment som möjligt av din ögonskugga. Denna är från MAC och jag tror på riktigt att jag haft den i 7 år nu, och den är fortfarande fin i sin kvalité, (klick). Tyvärr är den inte vegansk 🙁

Borsten i mitten är också från MAC och också en pensel som jag haft i åratal. det är en fantastisk pensel för att jobba ut hårda linjer och få fina övergångar i globlinjen. Den ger en lite mjukare finish- jag använde den till de två skuggorna från MAC som jag jobbade in i globlinjen, öven den ljusare bruna för att blenda ut färgerna på et fint sätt. Samt de skimmriga tonerna.

Pensel längst till höger är från Isadora och är en superfin pensel för en eyeliner. Denna använde jag genom att jobba in kajalpennan i pensel och sen på huden för att få en utsuddad effekt på linern. Här kan du hitta den (klick)

Till basen använde jag Benefit Hello Flawless foundation (klick) tillsammans med en fuktad Beautyblender (Klick). Under ögonen använde jag Isadoras concealer som är perfekt när man har lite mörkare ringar, Peach Dark Circles (Klick) och ovanpå för lite uppljusande effekt lade jag Light-up concealern i nr 2 (Klick) Denna tycker jag även är fin att återapplicera under dagen om det behövs då den inte blir för tjock och kakig.

Som bronsing och lite extra markering under kindbenen använde jag först Isadora Face Sculptor i färgen nude (klick). Den är superfin att använda som så kallad countouring. För extra bronsing och rouge använde jag också från face sculptor serien men i denna ton som även innhåller rouge (klick)

Sist men inte minst satte jag på en hel del individuella lösögonfransar i längden small och medium. Jag kan verkligen tipsa om de som är knot free! Dom har inte den där lilla klumpen längst ned. Jag tycker det blir så mkt mer naturligt med dessa (klick)  <3 Jag bygger på mest med de som är korta för extra volym, och sedan några i medium i ytterkant.

Finaste finaste Malin <3 På läpparna har jag det fina lipglosset från Natasha Denona jag skrev om igår (Klick). Det är verkligen sååå fint! Se bilden nedan!

Hoppas jag kunde inspirera er med något med denna looken på Malin. Snälla kommentera gärna om ni har frågor eller funderar över något <3

Malin har ju också en blogg, och skriver mkt om sitt kommande bröllop som är i sommar! Gå in och läs vettja- här kommer länk till hennes blogg (KLICK)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *