Mina tips skötbordet

Idag tänkte jag dela med mig av mina tips till skötbordet som vi klurat ut under dessa första veckor, som funkat väldigt bra för oss. Miravie är redan 8 veckor i morgon och det känns som att dagarna bara springer iväg!

Älskar vår fina skötkorg från Bach Atelier.

SKÖTBÄDD

Vi har inget traditionellt skötbord hemma då vi tyckte att det tar för stor plats i lägenheten. Efter lite letande hittade jag denna söta skötkorg från Bach Atelier som vi använt.

Till den köpte jag två st bomullsunderlägg med läckskydd i rosa. Jag tänkte mig nog att det skulle vara tillräckligt vid byte av blöja, men oj så fel jag hade haha! Visst, tanken på två underlägg som man kan byta när den andra behövde tvättas var väl ett normalt tänk på någon som aldrig bytt en blöja.. För inte fattade jag att det både bajsas och kissas hejvilt under själva bytet hahahaha… Därför kom vi på detta tips till skötbordet!

Ibland funkar inte det snyggaste, älskar de fina rosa underlägget. Men nu kör vi på dessa skyddsundelägg som är ett av mina tips till skötbordet.

SKYDDSUNDERLÄGG

Jag pratar om dessa skyddsunderlägg! Dom skyddar och suger upp ev vätska och känns också mjuka för bebisen att ligga på! Dessa blev alltså vår räddning för att slippa får kiss och bajs på de fina underläggen jag köpt till korgen. Jag kan verkligen rekommendera alla att ha dessa hemma eftersom dom är perfekt att ha på vilken skötbädd som helst. Om det råkar komma kiss eller bajs så är det bara att slänga och ta en ny.

Man behöver inte byta skydd efter varje blöjbyte utan endast om det kommit kiss eller bajs på skyddet, annars går det såklart att använda igen! Här kan ni hitta dessa skydd!

Jag måste även passa på att tipsa att använda dessa vid amning om man till exempel har mkt mjölk. I vårt fall sölas det för fullt när Miravie äter. Jag har väldigt mycket mjölk, är såklart väldigt tacksam för det. Men allt blir mjölkigt eftersom en stor mängd rinner ut när hon äter, och då på hennes kläder och allt som hon ligger på!

Så för att slippa byta Miravies kläder hela tiden, och slippa ha organiserat med handdukar under henne, så kör jag på detta skydd. Jag klämmer fast underlägget i halsringen på plagget, så kommer all överflödig mjölk på skyddet, och självklart använde jag skyddet så länge som det bara går. För visst tänker man ur miljöaspekt så är väl aldrig engångsprodukter ett bra val. Men ibland måste man bara ha vissa grejer för att underlätta vardagen. Jag får försöka kompensera upp miljötänket på mkt annat och använda underläggen så sparsamt som möjligt.

BLÖJBYTE

Nästa tips till skötbordet handlar om rengöringen. Vi använder mjuka servetter som vi lagt i vatten. Tänk på att även vatten kan ha uttorkande effekt på huden, så tips är att alltid ha några droppar babyolja i vattnet. När vi väl torkat efter rengöringen så använder vi ibland Acos Minicare Diaper Rash Spray för att lugna och skydda huden om den har blivit lite röd. Jag gillar den väldigt mycket, den ger också en skyddande hinna vilket kan vara bra eftersom avföringen kan vara lite stark mot huden. En annan slava som också funkar super är Inotyol.

Här är kompresserna från Mesoft! Dom fungerar så bra för oss och är ett av mina tips till skötbordet.

TVÄTTSERVETTER

Vi har testat många olika ”tvättservetter” men de vi prövat är såå hårda, trots att det står på förpackningen att de ska vara ”extra” mjuka. Istället har vi kört på dessa våtservetter som är väldigt snälla mot bebishuden. Många våtservetter innehåller bland annat parfymer osv som kan irritera, men har inte dessa. Var noga att kolla innehållsförteckningen för det är lätt att bli lurad av framsidan av förpackningen.

Våtservetterna har vi däremot lagt i varmt vatten eftersom jag vill ha några droppar babyolja i. Jag tycker också det känns så kallat direkt ur förpackningen. Men såklart funkar det ju att ta direkt ur förpackningen om man behöver att det ska gå extra fort.

Det sista tipset till skötbordet är dessa kompresser som funkar sååå bra vid rengöring! De är verkligen så mjuka, och bra storlek. Så jag personligen föredrar dom framför våtservetterna, men det är nog för att jag alltid lyckas dra upp så många servetter i ett svep när jag ska ta EN…. Blir galen på sånt haha! Jag måste göra något fel med sådana förpackningar.

Jag föredrar kompresserna som är 10 x 10. Här är en länk till dessa.

Ska bli spännande att testa detta babypuder från Bamford som jag hört så gott om.

Har precis fått detta talkfria babypuder från Bamford som jag ska lägga till i skötkorgen. Har hört att det ska vara så bra. Det ska skydda och lugna huden. Det enda man ska tänka på när man använder babypuder är att huden ska vara torr och helt utan krämer eller salvor. Annars blir det bara att det klumpas in i produkterna. Att man har några droppar babyolja i vattnet är ingen fara eftersom man torkar huden ordentligt efter rengöring.

Lilla sötnosen i sin babysitter från Babybjörn.

Här har vi henne, nöjd och belåten i sin babysitter. Hur söt är inte den här kanin overallen från Lively!

Vad har ni för tips till ett skötbord? Stor kram från mig 🙂

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *