Gästar TV4 Nyhetsmorgon

I morgon, tisdagen den 17 augusti kommer jag att gästa TV4 Nyhetsmorgon runt kl 08.00. Som ni vet har jag ju tidigare hintat om att jag har en avvikelse som skapade en hel del oro under min graviditet. Vad detta handlar om kommer jag att prata om i morgondagens program, så missa inte att sätta på tv:n strax efter kl 8! Preliminär tid just nu är kl 08.10.

Ska framåt börja sammanfatta mina 8 månader som mamma så fort jag bara kan. Det har varit stort fokus att försöka axa rollen som mamma under dessa månader och därför har jag mer eller mindre checkat ut på vissa sociala plattformar då jag bara velat njuta av stunden. Inte nog med det, så har det också varit en tuff period i mitt liv då flera viktiga personer gått bort. En av dem min bror, som lämnade oss alldeles för tidigt.

2 comments

 1. Hej Evelina!
  Såg dig just på Nyhetsmorgon och blev faktiskt riktigt glad! Låter kanske lite konstigt… Men jag har precis som du dubbel livmoder och precis som för dig är allt dubbelt – livmoder, livmodertappar och slidor. Jag är idag 67 år och på mig upptäcktes det redan när jag var 15 år eftersom en ena delen var helt sluten vilket medförde att menstruationsblodet inte kom ut alls från den ena delen och jag fick otroligt ont i magen.
  I den generation som jag tillhör har det varit så att den här typen av saker ska man inte prata om. När jag har försökt att göra det, så har jag upplevt att det har viftats bort och att folk har tyckt att det har varit pinsamt. Eftersom det inte gick att prata om så har jag faktiskt aldrig stött på någon med detta tillstånd som jag har kunnat dela erfarenheter med. Därför är det så bra att du nu tar upp detta och att vårt tillstånd får plats på bästa sändningstid i TV.
  TACK!
  (Förresten -säkert känner du till att en dubbel livmoder också kan innebära att man bara har en njure. Det är fallet med mig och det var ett ”fynd” man gjorde i samband med att jag fick veta att jag hade dubbel livmoder i tonåren.)
  Sköt om dig!

  1. Hej Gunnel!

   Tusen tack för att du delar med dig av din historia – vad ledsen jag blir att höra att du inte känner att någon riktigt lyssnat på dig genom åren! Så ska det verkligen inte vara.

   Tusen tack för att du skrev om njurarna, detta måste jag verkligen kolla upp, då denna undersökning inte gjorts på mig!

   Sköt om dig bästa du!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *