Ta hand om dina makeupborstar – VIKTIGT!

När tvättade du dina makeupborstar senast? Jag vet att många är extremt slarviga med sina egna borstar/penslar. Har du problem med din hy? Dina borstar kan faktiskt vara en del av problemet (säger inte att det måste vara så), men många gånger kan det vara en av orsakerna till att din hy reagerar. Tänk bara vad mycket smuts det tillslut bildas där. Så ett tips: börja ta hand om dina makeupborstar!

Jag som makeupartist behöver vara extremt noggrann med alla mina borstar. Efter varje jobb är det alltid en grundlig rengöring som gäller. Eftersom jag jobbar så mycket, så blir ju hela momentet ”rengöring” lite trist och tar mycket tid… Speciellt när man rengör och rengör men pigmentet vägrar släppa.

Jag har sedan flera år tillbaka hittat min favorittvål och lösningen på problemet när det kommer till rengöring. Och det är denna, från Beautyblender (Klick). Den är perfekt att ta med sig i väskan och funkar utmärkt att tvätta alla borstar direkt innan man kommer hem från ett jobb. Men inte bara det, den tar bort allt och utan att du behöver kämpa ihjäl dig haha.

Ta hand om dina makeupborstar!

Ta hand om dina makeupborstar!

Jag insåg nu när jag fick hem ett helt gäng med rengöringstvålar från Beautyblender att jag slarvat! Inte med rengöringen, utan med min tid. Jag har alltså stått och tvättat såå länge för att pigmenten inte släppt med endast diskmedel/schampo. Jag har alltså först använt olivolja för att lösa upp allt fett från concealer/foundations osv, och sedan diskmedel för att verkligen rengöra. Diskmedlet är toppen för att jobba bort det sista, men använder man det enbart så räcker det inte för penslar med foundation/concealer eller läppstift. Ni har kanske hört benämningen ”lika löser lika”. Så produkter med fett i sig behöver alltså fett för att släppa.

Det som jag däremot insett nu när jag rengjort på detta sätt är att sååå många av mina penslar/borstar gått sönder! De släpper i själva skaftet! Så trist, har verkligen aldrig haft problem med det innan. Det måste vara att jag slarvat och inte använt min vanliga rengöring från Beautyblender. Nu vill jag ändå också passa på att poängtera, att om ni vill testa olivolja eller annan olja innan rengöring, så behöver inte det vara så att dina penslar kommer förstöras för det. Tänk på att mina penslar tvättas efter varje användning, vilket såklart i sig sliter.

Ta hand om dina makeupborstar!

Handdukstips

Ett annat tips när man väl tvättat penslarna är att låta dom ligga plant på exempelvis en handduk. Ställer man dom upp när de är fuktiga så är det lätt att limfästet lossnar, och stråna släpper. Vilket såklart INTE är kul!

Jag vet att många får panik när jag frågar hur ofta dom tvättar sina penslar.. Jag vet, det är lätt att slarva med det, men försök gärna att tvätta dina penslar/makeupsvampar ofta. Helst en gång i veckan om man sminkar sig varje dag. försök sätta ett mål att göra det varannan vecka så kanske det tilllslut blir en rutin. Med tvålen från Beautyblender går allt så smidigt, så det behöver inte ta mycket tid! Gör det på kvällen, krama ur allt överflödigt vatten och låt ligga plant på en handduk så är dom torra dagen efter. Snabbt och enkelt!

Beautyblender har också en flytande tvål om man föredrar det istället. Jag länkar till samma paket som ni kan se på bilden nedan, där man också får med två av deras grymma makeupsvampar (Klick!). Personligen älskar jag den fasta tvålen bara för att den är så himla lätt att ta med överallt.

Ta hand om dina makeupborstar!

Vad tycker ni om svampar?

Har ni dessutom testat deras fantastiska makeupsvampar? Vet ni att om man klipper isär en Beautyblender så ser man att den inte drar in foundation i hela svampen! Många tror att dom suger upp all produkt i hela svampen, men så är inte fallet. Och tänk på att alltid använda dom lätt fuktade, vet att vissa lätt missar det och applicerar makeup när den är torr. Beautyblenders kommer i massa olika färger, så det är bara tt välja och vraka, Hur kul! Just denna länk är ett superpris för både både svamp och rengöring i fast form, däremot är det en mindre variant av tvålen (Klick)! För dig som endast vill testa deras fasta tvål så kommer länk här (klick).

Jag vet att jag tjatar men glöm nu inte att ta hand om dina makeupborstar. Hur brukar du ta hand om dina penslar? Dela gärna med dig av hur du gör hemma! Alltid så kul att höra <3

Kram / Makeupevelina
Följ mig gärna på instagram @makeupevelina

1 comment

  1. Jag skakar alltid mina borstar när jag tvättat dom och sen lägger dom på en handduk. Dom blir mer fluffiga av skakandet. Ha en fin sommar. Kram. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *