Nu orkar jag snart inte mer!

Bredspacklingen är nu äntligen klar och taket blev helt himla magiskt. Man kan inte ens se någonstans att det varit ett kaostak, inga ojämnheter utan helt perfekt! Som jag nämnt tidigare tog vi hjälp att bredspackla och sätta microlit i taket. Microlit är super för att förhindra framtida sprickbildningar. Dessutom blev resultatet bättre än vad vi hade vågat tro. Men… Klipp till att allt var klart även på väggarna och jag blev inte alls nöjd. Min första tanke: ”Nu orkar jag snart inte mer!”.

Jag visste redan från start att jag inte alls gillade strukturen på väggarna. Man kan se att de gamla väggarna är målade med riktigt dålig och grov roller. Kanske till och med dålig färg och dålig målare haha. Strukturen var extremt grov och ojämn.

Nu orkar jag snart inte mer!

Detta blev en miss i kommunikationen mellan oss och dom som hjälpt oss att bredspackla. Jag var redan innan lite osäker på om jag skulle få samma struktur på väggarna där det inte var bredspacklat som på ytorna där det var bredspacklat. Det viktiga var ju att allt skulle kännas samma, men när det väl kom till kritan insåg nog vi alla att så blev inte fallet.

Bredspacklingen blev ju extremt jämn och fin finish, och på vissa av väggarna var det väldigt lite bredspackling då vi spårat för el. Och resten var de vanliga väggarna. Knas! Som vanligt hade jag rätt och det syntes såklart väldigt mycket mellan de olika finish:arna.. 😉

Det hela slutade med att JAG under hela torsdagen slipade igenom hela himla lägenheten med en slipmaskin, samma maskin jag använde i taket. Tack Jonas på COT Sverige, ni räddade oss återigen. Vi hade 30 min innan lämnat tillbaka maskinen i en returleverans. Hur sjukt? Vi har haft maskinen hela sommaren, och sen inser vi att vi behöver den lite till?! Men vi fick tillbaka den redan morgonen därpå, så jag får alltså låna den ytterligare några dagar. Tack tack tack! Hade aldrig orkat slipa för hand!!

Himlar va det gick åt slippapper. Jag började med att köpa tre slippapper i järnhandeln vid oss, efter rekommendation i butiken haha… Det slutade med att jag fick gå tillbaka ganska snabbt för att köpa många fler.

Slippapper-bonanza

Men trots maskinen, shit vilket slit, jag höll på konstant i 8 timmar.. Det gick verkligen åt så mycket slippapper! Jag försökte emellanåt skrapa bort färg som klumpade ihop sig på själva pappret, men man pallade ju inte det hela tiden. Så jag kanske rensade ett papper två-tre omgångar innan jag bytte till nytt. Så störigt, för själva slippappret slets ju inte ut. Dessutom satte sig den gamla färgen som hårda plastbitar, och byggdes på. Så efter en stund så gav inte slippappret effekt. Snark!

Men vad gör man inte när man vill få allt perfekt. Ruben sa att jag inte kommer störa mig på väggarna när allt är målat. Men jag vet, jag veeet att jag kommer störa ihjäl mig på det. Och har vi lagt så mycket tid och pengar på den här renoveringen redan, så är det bara att fortsätta lägga tid så allt blir perfekt.

Nu återstår bara det att se om det blev någon skillnad. Ett tag kände jag ”Nu orkar jag snart inte mer!”. Det kommer nog inte bli riktigt så perfekt som jag hade velat, men jag har gjort allt jag kan nu i alla fall, mer kan man inte göra.

(PS. Mina föräldrar kom precis upp från Göteborg igår och de började att grundmåla. Jäklar va fint det blir och finishen ja den är nästintill perfekt! :D)

Kram / Makeupevelina
Följ mig gärna på instagram @makeupevelina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *