Köttfärsfyllda paprikor med västerbottenost

 
Kanonrecept som är gott, nyttigt och enkelt att göra. Detta behöver du för en portion:

  • 1 st paprika (föredrar röd)
  • 100-125 g nötfärs
  • 3 st hackade champinjoner 
  • Köttbuljong
  • Salt, peppar
  • Riven västerbottenost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk lätt créme fraische 

Stek köttfärs med pressad vitlök. Krydda efter smak och tillsätt buljongen. Lägg i champinjonerna och låt steka ytterligare några min så dom blir mjuka. Lägg i créme fraischen och rör om ordentligt. Dela paprikan i två, rensa ur innehållet men låt skälken vara kvar. Fyll dom med köttfärsen och  toppa med västerbottenosten. Sätt in i ugnen på 250 grader och gratinera tills osten blir jyllene. Väldigt gott att servera med stekt sparris och sallad. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *