Fokus på bra hudvård innan makeup

Det här var dagens look jag gjorde på vackra Sophie Evi under dagens jobb för Gina Tricot.

Jag börjar alltid en jobbdag med att preppa modellens hud. En ren och återfuktad hud är det bästa tipset för att få en makeup att hållas på plats, men också se bra ut! Grundarbetet är såå viktigt. Så jag börjar alltid med att svepa över huden med lite ansiktsvatten eller Mincillärvatten för att fräscha upp huden och ta bort eventuella sminkrester. Sedan anpassar jag fuktprodukter anpassat för varje modell utefter deras hudtyp.

Sophie är supertorr i huden. En av anledningarna som gör det ännu torrare är att hon flyger otroligt mkt i jobbet. Så jag fokuserade ordentligt på fukt och näring idag innan jag började med makeupen. 

Steg 1. Återfuktande serum från Cremorlab (KLICK), jag brukar tänka att det är som att dricka ett glas vatten. Det är en ren fuktbomb!

Steg 2. En näringsrik olja från RMS (KLICK) som inte bara ger fukt, utan även fett till huden. Denna masserar jag in varje gång, så den verkligen jobbar ner i huden. Denna är sååå uppskattad av alla modeller!

Steg 3. Ögonkräm- En återfuktande ögonkräm från REF. Runt ögonen är det också viktigt att återfukta innan makeup. Har modellen torr hud runt ögon så uppkommer lätt fina linjer utav concealern.

Steg 4. Idag använde jag en lystergivande kräm från MAC (KLICK). Jag älskar ju lyster, och på en torr hur kan det inprincip inte bli för mkt.

Under tiden ansiktsprodukterna får verka ordentligt så börjar jag alltid med ögonen. För dagens look använde jag varma toner på det övre ögonlocket.

Steg 1: Creme skuggor från RMS, jag blandade nyanserna ”Lucky”(KLICK) och ”Solar” (KLIKC) och jobbade in med en fluffig mjuk syntetisk pensel över hela ögonlocket och ut mot globlinjen.

Steg 2: Efter det ramade jag in genom att göra en fransmarkering vid den övre fransraden, samt en tunn utsuddad eyeliner ovanpå för lite extra djup till ögat. Jag älskar denna mörkbruna från Isadora (KLICK)

Steg 3: För att ta fram lite extra rostiga toner svepte jag över med min skuggpalett från Natasha Denona. Jag använde den guldiga (2:a t vä) samt den bronsiga bredvid. I innervrån använde jag den beige-skimriga tonen längst ut till höger av paletten. Här är paletten (KLICK) Det är nr 4:a.

Steg 4: Sist avslutade jag med min favvis mascara från Isadora (KLICK) På bilden är den svart/guld. Men det är samma mascara som den som på länken, bara olika färg på förpackningen.

Under ögat neutraliserade jag det mörka, något blåa partiet under Sophies ögon. Detta med en concealer från Isadora (KLICK) som heter Peach Dark Cirkles. Ovanpå la jag en ljusreflekterande conceraler för att ljusa upp något, denna också från Isadora (KLICK) i nyans 2

Sedan började jag med resten av basen:

Steg 1: Foundation från RMS nyans 22, (KLICK)

Steg 2. Creme Bronser, RMS (KLICK) Denna är en av mina favoriter när det kommer till creme bronzer. Jag tycker den ger en fin ton och ett härligt glow!

Steg 3. creme rouge från Isadora (KLICK), även detta ger en superfin glow på huden. Jag tycker det poppar superfint i bild.

Steg 4: Puder bronzer, Isadora (KLICK). Jag gillar att bronsa till huden lite extra för att sätta min andra cremebronser. Jag blandade de två bronziga tonerna ni kan se på hjulet ovanför. Den ena ger lite extra lyster. Just detta heter Sunglow.

För läpparna hade jag ett läppstift från Nabla som heter Magnolia, det ger en lite peach nude ton till läpparna (KLICK)<3

 

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *