Renovering: Golv vardagsrum

Nu äntligen är det dags att ta tag i nästa del i vårt renoveringsprojekt- vårt blivande vardagsrum. Vi kickade igång för några veckor sedan. Men sedan blev det en paus på grund av våra jobb som är prio ett.

Det vi har gjort hittills är att ha fixat elen, bredspackling av väggar och tak samt själva grundmålningen. Här nedan kommer en liten reminder för er som glömt av hur det såg ut haha!

På bilden ovan kan ni även se att vi flyttat plats på takrosetten.. Jag är ju så himla petig med hur allt ska harmonisera, i och med att vi rivit ned en vägg så blev inte takrosetten centrerad i rummet. Så jag stred för att flytta den ca 60 cm så den hamnar ”rätt”. Ruben var så söt och instämde efter ett tags tjatande. Vi fick spåra en helt ny el till den nya takrosetten, men i och med att taket behövde bredspacklas så var det lika bra att passa på. Nu eller aldrig 😉

För ett tag sedan tog jag och Ruben en kväll där vi drog bort allt plastgolv. Någon smart person har alltså limmat plastgolvet direkt på det fina furugolvet… Snark! Förstå hur hårt det satt, vi blev verkligen toksvettiga. Vi fick skära ca 30 cm breda längder och dra dom en efter en. Men nu är det borta! Men golvet är ju helt klistrigt.

I morgon ska ca 1/3 del tas bort och få nya plankor… lite trist att man inte kan ha bara det gamla golvet kvar, för man kommer ju såklart se skillnad. Det har varit en gammal kamin som man tyvärr tagit bort och sedan har någon lagat till golvet just där vilket ser knas ut. Så nu måste det fixas till när vi ändå är igång!

Ska bli så underbart att få klart detta rum snart! Det är ju en del kvar, men nu minsann närmar vi oss ett hem igen. Längtar tills man kan slänga sig i soffan och bara mysa framför en film haha!

Nu sitter jag på flyget ner till Gbg igen för två dagars jobb med Gina Tricot i morgon och på onsdag 🙂 På onsdag kväll flyger jag tillbaka för att ladda om med en härlig calltime för Ivy Revel på torsdag morgon (03.30)… puhh vilken tuff vecka jag har framför mig haha. Men kul ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *