Skräddarsy din foundation för ett perfekt resultat!

Hej alla hoppas ni har en fin helg. I torsdags var jag förbi Lancome-disken på NK här i Stockholm för att få en skräddarsydd foundation, JA ni läste rätt, SKRÄDDARSYDD!

Den skapades helt efter mina önskemål och exakta hudton, så himla coolt. Tajmingen att jag fick en tid att göra detta i och med mitt förra inlägg där jag skrev om de vanligaste misstagen många gör när man lägger foundation. Två av punkterna handlade just om att det är viktigt att hitta sin hudton samt vilken finish man vill ha på sin foundation.

Den nya foundation som Lancome erbjuder heter Le Teint Particulier och skapas efter just dig och din hudton efter en konsultation. Så på bara 20 min (!) så hade jag min nya fina skräddarsydda foundation i handen.

Thomas som jobbade på plats gick igenom några steg så vi kunde fastställa vilken grad av återfuktning jag ville ha och vilken typ av täckförmåga som jag var ute efter (sheer, medium och full). Efter det kunde jag välja om jag ville ha en matt eller glow:ig känsla på finishen. Jag känner mig lite extra torr nu under vintern så jag valde en foundation med mycket fukt, med medium täckförmåga och med en glow:ig känsla.

Efter att Thomas rengjort mitt ansikte (vilket är superviktigt när du ska välja ut färg) så scannade han min hud på tre olika ställen för att fastställa fördelningen av färgpigment för att få en sådan perfekt matchning av hudtonen som möjligt. Scannern är direktkopplad till datorsystemet och fastställer direkt en formula (den klarar av 72000 olika formulakombinationer, vilket är rätt så imponerande) och ton som kommer att passa. Nedan ser ni apparaten som man sedan sätter in behållaren i, som din foundation slutligen hamnar i.

Här kan ni se en närbild när alla färger och ingredienser sätts samman. Den här processen var så himla cool att följa. Det kändes nästan som att vi höll på att experimentera på ett labb, haha!

När min foundation var färdigblandad testade Thomas den i hela mitt ansikte för att fastställa att nyansen och täckförmågan fungerade. I det första steget blandades bara hälften av mängden för att man ska kunna korrigera ifall det skulle behövas.

I mitt fall så tyckte jag resultatet var perfekt, så det var bara att blanda klart och namnge etiketten med mitt namn. Hur kul?!

Förpackningen är en dröm! Det bästa av allt är att dina uppgifter samlas i Lancomes databas. Så du kan alltid få samma formula eller också korrigera om du så önskar. Kanske behöver du en mörkare ton under sommaren, då kan man givetvis korrigera färgsättningen vid nästa blandning. Så genialiskt!

Just nu finns bara Le Teint Particulier Custom Made foundation på NK Stockholm (en av få ställen i världen). I Europa finns den bara i London, Paris och Milano än så länge. Så bor du i Stockholm, well lucky you. Annars så kanske detta är en rolig upplevelse om du har vägarna förbi 🙂

Pris: 920 kr // 38 ml

PS. Jag använde min foundation i går och hade den på mig hela dagen i fotostudion. Färgen är perfekt och den satt verkligen jättebra på mig. Så jag ger den en stor tumme upp!

6 comments

    1. Hej Frida! Jaaa har ju även testat den flera dagar nu, och känns jättebra. Man kan ringa Lancome disken på NK för att boka en tid. Alt om du har vägarna förbi så kan man alltid boka upp en tid på plats, har du tur så kanske det finns tid. Skriv gärna vad du tyckte om du bokar tid, alltid kul att höra! Lycka till! ?

  1. Den är inte alls bra, har fått den igår och tycker inte om den alls. Den återfuktar inte alls och syns på huden. Lämnar synliga spår. Vill bara lämna tillbaks den!

    1. Men fick du den gjord på plats? För då ska man få den utprovad så det känns bra för dig. Jag fick min lagd i hela ansiktet när halva satsen var gjord, och sen kunde man lägga till eller ta bort för annan effekt. Så väldigt tråkigt att höra- kan du inte ta kontakt med dom och säg att du är missnöjd. För en såpass dyrbar foundation ska man såklart inte bli missnöjd över tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *