Vårens trender 2022: Fokus ögon

Om man vill prata vårens trender 2022 så måste vi prata markerade ögon där man applicerar produkterna på ett ”operfekt-perfekt” sätt. Därför tänkte jag idag dela med mig av en, enligt mig, ganska enkel makeup look. Fokuset hamnar just på ögonen med bronz:ade nyanser, med ett härligt glow.

Vårens trender 2022

Jag fullföljer looken med en lätt täckande bas, och tillsammans med ett lystergivande solpuder samt highlighter ger jag huden ännu mer välmående känsla.

Dessutom är glossiga läppar någon som är riktigt hett just nu. Så självklart matchade jag därför denna sminkning med glossigare känsla på läpparna. Tips: Om ni har många matta läppstift i väskan, testa att blanda dom med ett lipbalm eller varför inte lägg på ditt favorit gloss?

Rosiga kinder är också något som börjar uppmärksammas igen. Jag valde ett peachigt rouge från Nars som jag älskar eftersom jag tyckte den tonen gick fint med den bronziga känslan.

Ögonen

Just för att få till den där operfekta men perfekta (enligt mig haha) känslan så har jag valt att använda mig av en krämskugga från RMS. Efter en stund så lägger den sig i lite veck, och jag vet att många får panik av den tanken. Men det är inte så farligt! Istället får man en extremt härlig återfuktad och glowig känsla kring ögonen. Därför skulle jag vilja påstå att den perfekta ögonskuggans tid är förbi för tillfället, och jag som makeupartist hoppas det fortsätter så. Detta är väldigt likt hur jag har jobbat under flera år!

För att få den där extra intensiva inramningen har jag som vanligt gjort en fransmarkering längs den övre fransraden med en vattenfast mascara. Vidare följer jag uppmed en bronzad brun mjukare kajalpenna som är enkel att sudda om man vill.

Produkter bas

Lystergivande Primer:
(klick)

Foundation:
I detta fall använde jag mig av Mac Studio Finish. Egentligen hade jag velat ha en extremt lätt täckande foundation med mycket lyster i sig. Men ibland har man inte det i väskan just där och då när den behövs. Så mitt tips: Använd därför ytterst lite där det verkligen behövs, och grunda med mycket fukt och lyster under. Jag använder nyansen NW20 (klick).

Concealer:
Jag känner att jag alltid vill lägga concealer under ögonen. Om jag väljer mellan en foundation eller concealer så är det utan tvekan en concealer. Vad skulle du välja? Jag använder NW15 (klick).

Solpuder:
Superfint kraftfullt solpuder. Det är extremt mycket pigment, så börja försiktigt 😉 men superfint även att använda runt ögon som ögonskugga! (klick) Madeira Bronzer

Highlighter: midnight Hour, RMS
(klick)

Rouge:
Som jag nämnde tidigare är detta Nars storsäljare när det kommer till rouge. Var tvungen att göra en länk till en komboprodukt med både detta rouge, men också ett fantastiskt fint solpuder!!! Så prisvärd produkt! (klick). Det gav mig minnen tillbaka när jag gjorde min utbildning i USA, just denna rouge och solpuder-palett var en av de första produkterna jag köpte där!

Produkter ögon

Krämögonskugga:
Denna fantastiska ögonskugga är från RMS, och den kan appliceras med fingrar eller pensel. Ifall du använder pensel är det väldigt enkelt att jobba in med en något större mjukare syntetisk pensel (Klick). Färgen heter Solar.

Ljusare ögonskugga i stick:
så fint glowig och lite lätt glittrigt utan att kännas för mycket. By Redo kan sina grejer! (Klick) färgen heter Solar Flare

Fransmarkering:
Ni som följer mig vet att det än så länge är samma som alltid haha. Eftersom jag inte hittat någon som jag tycker är bättre och som håller lika bra prisklass! (Klick)

Bronzig kajalpenna:
(klick)

Mascara:
Hello volym! Gillar denna mascaran väldigt och dessutom passar den dig som vill ha mycket volym direkt! (klick)

Ögonbryn:
En supertunn penna för brynen. Isadora levererar så fina nyanser. Inte många, men så användbara! (Klick) Jag använder Dark för denna look.

Produkter läppar

Läppenna:
Ytterligare en favorit från Isadora! Sitter på plats och ger en sån fin färg. Eftersom den är matt så funkar den perfekt att lägga något utanför läppen om man föredrar det- men gör det inte för mycket bara 😉 (klick) Färgen heter Bare Beige.

Läppstift:
Detta fantastiska läppstift är en jättematt serie, men såå fin ton! Så kalasfin att använda matt, men annars gör du som jag- att man lägger på ett balm för en glossigare känsla (Klick). Färgen heter Reverense

Läppbalm:
En riktigt bra och prisvärd balm för läpparna. Jag har tidigare älskat och älskar fortfarande Panthenol Ceutic från Dermaceutic. Men denna från Eucerin är betydligt billigare för dig som vill ha ett bra läppbalsam och som ändå inte kostar skjortan (Klick).

Vårens trender 2022

Här kan ni se min Instagram reel för denna look.

Hoppas ni blivit lite inspirerade inför våren och att ni vågar testa denna look som inspirerats av vårens trender 2022.

Stor kram/ makeupevelina
(följ mig gärna på instagram @makeupevelina)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *