Rosa ögonmakeup som poppar

Idag tänkte jag bjuda på denna färgsprakande rosa ögonmakeup! Vi är många som blivit väldigt inspirerade av HBO-serien Euphoria som laborerar med glitter, färger och kreativitet. Jag tycker det är så roligt när både tjejer och killar testar loss bland sminket. Måste också säga att många ”amatörer” där ute är så otroligt duktiga idag. Säga vad man vill om sociala medier, men ibland kan man ha nytta av det också då man kan lära sig väldigt mycket från det.

Överlag så älskar jag ju väldigt naturliga sminkningar. Och trots att det är mycket färg och fokus på mina ögon i denna rosa ögonmakeup, så försöker jag hålla min foundation väldigt lätt. På så sätt känns hela sminkningen ändå inte allt för mycket tycker jag.

Rosa ögonmakeup

Rosa ögonmakeup

Jag använde mig utav tre härliga nyanser av ögonskugga från Byredos fantastiska palett, Prismic. Jag länkar även till den längre ner i blogginlägget. Det är en palett som är heeelt fantastisk om man gillar färger. Det är underbara färger i både matta och metallisk/skimrig finish. Jag använde en mascara som ger massor av volym, och älskar när man lägger lager på lager för en extra fyllig och ”produktig” känsla.

Dessutom satsade jag på en mjuk contouring samt glossiga läppar som är inramade med en Nude läppenna för att lyfta upp läppkonturen något.

Rosa ögonmakeup

Produkter bas

Bas:
Shiseido Synchro skin self-refreshing. En mycket lätt täckande tint som jag älskar. Den täcker litegrann, och har även spf 20. Jag använder nyansen Medium Matsu 315 (klick)

Concealer:
Jag fick lära mig nyligen att denna inte kallas för concealer, men jag tycker ändå att den täcker såpass bra att den fungerar som en. Jag använder nr 2 (klick) och älskar den! Den var ju även på min topplista för ”concealers”. Missade ni det inlägget så finns det här.

Solpuder/contour:
Insåg att denna underbara och prisvärda produkt från isadora har utgått. Men den hette Face sculptor i färgen nude. Så synd, men vill du ha en annan contourpalett så kan jag tipsa om denna från Smashbox (klick).

Rosa Highlighter:
Jag använde mig utav Pixie Beautys rosa highlighter Glowy Powder Rose Dew som poppar fint till denna rosa ögonmakeup (klick).

Produkter ögon

Kajalpenna:
En riktigt svart kajalpenna från Too Faced. Den heter Killer Liner, och får nog hålla med om den verkligen är en killer haha. Dessutom är den mjuk och lätt att applicera. Den lägger sig lite på den nedre inre fransraden när jag gör en fransmarkering längs den övre fransraden. Men jag tycker det passar fint till looken. Vill du dra på extra intensitet på nedre fransrad så funkar det fint (Klick).

Ögonprimer:
Brukar sällan använda primer, men denna gillade jag verkligen. Primern är från Linda Hallberg (klick).

Ögonskugga:
Paletten är från Byredo, och jag har använt färgerna Chiwawa, Flush och Anime. Här är en länk till paletten (klick).

Mascara:
Volym mascara från Pat Mc Grath. (Klick)

Ögonskuggspensel:
Jag använde en pensel från Hickap som heter Nr 410 Large Blender. Den är stor och fluffig, och därför blir själva blendningen så enkel! Inte nog med det så är den även otroligt prisvärd likt alla deras andra borstar (klick).

Ögonbrynspenna: tunn fin penna från Sweed. Jag använder medium brown här! (Klick)

Produkter läppar

Läppenna:
Detta är ett fantastiskt märke som heter Nabla och denna produkt går bara att köpa online här i Sverige. Men tycker dom har så fina nyanser på sina läppennor! Denna är även en av mina favoriter, Nr 1 i deras Nude serie (klick).

Gloss:
Superglossigt från Mac! Det blir verkligen shine! (klick)

Här nedan kan ni se denna look som jag gjort en reel på Instagram:

Hoppas ni vågar testa lite färg efter detta inlägg om min rosa ögonmakeup. Hur brukar du sminka dig? Gillar du att använda färg? Hör gärna av dig och låt mig veta.

Kram/ makeupevelina
(följ mig gärna på instagram @makeupevelina)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *