Lyxig Köksrenovering: Vår resa mot det perfekta köket

Tiden går i rasande fart, och under de senaste månaderna har vårt fokus legat på att vårda familjen och undvika stressen som ofta följer med intensiva renoveringsprojekt. Men nu är det äntligen dags att dela med oss av vår inspirerande köksrenovering och berätta om de val vi har gjort på vägen. Vårt kök är nu en pärla i vår bostad, och vi ser fram emot att dela med oss av vår renoveringsresa med er.

Val av material och köksdesign

Vår resa började med att vi utforskade flera köksleverantörer för att hitta det perfekta materialet och designen som skulle smälta in i resten av vårt hem. Vi ville att köket skulle harmonisera med väggfärgen i resten av lägenheten, men också ha inslag av mörkbetsad ek för att skapa en varm och djup atmosfär som även lirade med vårt fiskbensgolv.

Lyxig köksrenovering
Vi fastnade direkt för Lucks by Robos ekfanér

Efter att ha undersökt olika alternativ blev vi snabbt förtjusta i Lucks By Robos ekfanér i Dark Oak. Den fina finishen och kvalitén imponerade på oss, och vi insåg att inget annat företag kunde mäta sig med deras ekfanér.

Vi hade först tänkt använda Ikeas köksstommar för att hålla nere kostnaderna, men våra planer ändrades snabbt efter ett besök hos Daniel på Lucks. De erbjöd att skapa skräddarsydda stommar enligt våra exakta mått, och att tillverka dem i den mörka eken var en dröm som gick i uppfyllelse. Trästommarna gav köket en otrolig känsla av lyx.

Lyxig köksrenovering
Lucks By Robo ekfaner i dark oak / Bänkskiva i Taj Mahal

Elegant bänkskiva och stilren köksblandare

Vår köksbänk är en kvartsitskiva i Taj Mahal som levererades av Granit och Marmor. Vi valde också en ho i samma material som bänkskivan, vilket gav en enhetlig och elegant look åt köket. Även om det innebar en extra kostnad, kan vi starkt rekommendera detta val om ni står inför en köksrenovering. För att hålla det stilrent valde vi en vacker köksblandare i mässing från märket Vola.

Bänkskiva i kvartsiten Taj Mahal med ho i samma material. Köksblandaren är från Vola.

Spisen, en viktig detalj

Eftersom vi ville undvika ett kök med för många överskåp, var valet av en spisfläkt en utmaning. Vi ville inte ha en synlig fläkt monterad på väggen, och utan överskåp ovanför spisen kunde vi därför inte ”gömma” en traditionell spisfläkt. Efter noggrann övervägning valde vi en snygg spis från märket Bertazzoni som har en inbyggd fläkt i hällen. Den är inte bara snygg utan fungerar även utmärkt!

Smart detaljer

För att organisera våra köksredskap, bestick och kryddor valde vi olika insatser till våra lådor i ekfanér. Detta gav köket en extra dimension av funktionalitet och stil.

Ugnen

För att komplettera spisen valde vi en matchande svart ugn från samma tillverkare, Bertazzoni. Den kan värmas upp till hela 300 grader, har sjukt många funktioner och har en stilren design som passar perfekt in i vårt kök.

Avslutande tankar

Vi är mer än nöjda med resultatet av vår köksrenovering. Den unika kvartsitsbänkskivan ger köket en speciell karaktär som vi älskar. Trots några utmaningar längs vägen, som en sprucken granitkeramik i Travertin, känner vi oss tacksamma för att vi kunde övervinna utmaningarna med hjälp av Granit och Marmor. Och kökstommarna från Lucks By Robo är verkligen ett smycke i sig. Nu har vi ett kök som inte bara är vackert att titta på utan som också är tåligt och praktiskt.

Bänkskiva Taj Mahal

Jag är så glad att allt börjar komma på plats i lägenheten. Några små grejer som saknas och vi ser fram emot att färdigställa allt snarast. Näst på tur är lägenhetens alla garderober som vi ska klä i samma mörkbetsade ekfanér som vi har använt för överskåpen i köket.

Sist men inte minst. Ett stort tack till Lucks By Robo för de vackra bilderna, som fotograferades av den duktiga Emma Burendahl. Det finns mycket mer att visa er, så håll er uppdaterade!

Kök och golv i samma nyans
Jag är så glad över att vår golvfärg matchar överskåpen i köket så otroligt bra.

Kram / @makeupevelina

6 comments

  1. Så fint allt blev med köket.❤️ Kul med lilla vovven på sista bilden. Matchar stolsdynor och kuddar i soffan

  2. Köket ser otroligt fint ut. Bra jobbat!
    Men hur är kvalitén på luckorna? Min känsla har tidigare varit att många av dessa ”luck”-leverantörer kör på billigt spånmaterial.

    1. Tusen tack! Jag håller helt med, men tycker verkligen det känns så rejält!! Det känns ”tungt” och lyxigt. Tungt på ett bra sätt 😉 man kan nästan tro att det är massivt. Stommarna var så rejäla, det märkte man också när man skulle göra hål för el osv. Så jag måste säga att jag är imponerad av att det känns så rejält!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *