Gör inte misstaget!

Snälla, lägg er inte i solariet!! Jag får panik att så många fortfarande lägger sig och solar i ett solarium i dagens samhälle trots att vi är så upplysta av de dåliga effekterna som ett solarium kan orsaka. Varför utsätta sin hud att åldras i förtid, och varfööööör utsätta sig för högre risk att drabbas av hudcancer! Det är helt galet, jag fattar inte varför..

Jag förstår att man kan känna sig blek så här års för det gör jag! Men snälla, Lägg hellre pengar och tid på en bra brun utan sol produkt istället. Min absoluta favorit är från St Tropez Express Mousse.

img_6260.jpeg
Jag brukar använda en ”skrubbtuss” i duschen med en showergel för att peela kroppen

På tre timmar får jag en superfin ton över hela kroppen, och jag använder den även in ansiktet. Den är lätt att applicera, och den kladdar inte. När jag vill bli riktigt brun, så applicerar jag den två dagar på rad. Jag kan säga att jag skulle behöva 6-8 gånger i ett solarium för att få till den nyansen.

Till er som inte orkar springa runt och leta i butiker så testade jag att beställa hudvårdsprodukter från  Nordicfeel.se. Dom har alla möjliga olika produktmärken såg jag, hur bra!?!

Mina Tips:

PEELA:
Använd en skrubbhandske eller peelingkräm över hela kroppen när du duschar, och använd en peeling speciellt famtagen för ansiktet för att bli av med alla döda hudceller som kan orsaka ojämnheter. Jag brukar använda denna peelingmask från Murad. Ni har säkert läst om den i tidigare inlägg som jag gjort.

Murad Environmental Shield Intensive-C Radiance Peel

ÅTERFUKTA:
Återfukta ansikte och kropp noga för att produkten inte skall dra åt sig på torra partier. Låt gå in några min innan applicering av din brun utan sol.

APPLICERING:
Applicera moussen över hela kroppen, en kroppsdel i taget, och lägg några extra min på att få ett tunt fint lager jämt över hela kroppen, detta får man bästa med en handske som man kan köpa till- sååå värt! Älskar den, det gör också att du inte blir helt brun och äcklig på dina händer. Avsluta sist med att jämna till ut mot hand och fotrygg med det som finns kvar på applikator handsken. Inte på fingrar, då det lätt ser smutsigt ut på knogarna, tänk att du ”fejdar” ut från hand och fotleden för att få en fin övergång. Glöm inte applicera ett tunt lager även på öron, och bakom öron.. Sist av allt duttar jag försiktigt med en lätt fuktad handduk vid bryn och hårfärste för att det inte ska fastna i hårstrån, extra viktigt är detta om du har ljusa strån. Då kan jag rekommendera att lägga lite vaslin som skydd i brynen.

Här nedan ser ni ett exempel där jag har gjort en sminklook utan brun utan sol, och en annan look där jag applicerat en gång. Stor skillnad, eller hur.. Ibland föredrar jag att vara ljusare i huden, och ibland föredrar jag att ha lite solkysst känsla.

[easy-image-collage id=3860]

Frågor på detta? Lova mig att sluta sola i ett solaruim!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *