7 vanliga fel när man lägger foundation

Här kommer mina tips vad du du bör tänka på eller undvika när du skall applicera din foundation, för dessa 7 misstagen är väldigt vanliga.

1. Väljer fel TYP av foundation:

Tänk på att försöka hitta en foundation som passar din hud. Är du torr så rekommenderar jag inte allt för matta produkter, då risken finns att du ser torrare ut. Välj gärna någon som ger lite extra fukt och näring och kanske lite mer lyster. Har du en oljig hud?Försök hitta en foundation som är vattenbaserad och inte baserad på olja. Försök att tänka på hur du vill att din foundation skall ge för finish och täckförmåga i slutändan.

2. Applicering i dåligt ljus:

När du står och sminkar dig i dålig belysning, är det svårt ibland att se om man missat vissa partier, eller kanske rentav väljer helt fel färg på din foundation (se nästa punkt). Kanske har du en rand med foundation precis vid käken som du inte sett.. Och det syns väldigt tydligt när du kommer ut i dagsljus (Woops!), been there, done that… och då är jag ändå makeup artist! Vardagstipset: Har du dålig belysning i badrummet eller rummet du sminkar dig i? Ta en liten spegel och gå till ett fönster, om det fortfarande är dagsljus, så kan du kontrollera makeupen. Ett annat tips är att köpa en lampa med dagsljus (typ 5500 Kelvin).

3. Fel FÄRG på din foundation:

Detta är ett vanligt problem. För vilken färg skall man välja egentligen? Du behöver först lokalisera om din hud går mer åt en rosa, gul eller en mer neutral ton. Utefter det väljer du mörkhetsgrad foundation:en. På sommaren kan det vara så att du behöver en något mörkare foundation i och med att du kanske blir lite brunare i huden. Medan på vintern kan du behöva använda en ljusare variant. När jag väljer foundation brukar jag alltid testa färgen på främre delen av käken (men bredvid hakan) för att hinna en bra ton. Många kan vara lite röda på hakan därför bör man inte testa där. Låt foundation:en sitta några minuter för att se hur den går in- för ibland kan det skifta något mot hur det först ser ut i och med att den kan reagera på huden. Har du flera toner du väljer emellan? Dra då några streck med de olika nyanserna bredvid varandra och den som blir mest osynlig är den du skall välja! Tycker du det är svårt, tveka inte att ta hjälp i butikernas makeupartister!

4. Applicera på gammalt smink:

Applicera ALLTID på en ren hud om du vill ha ett fint resultat. Gammalt smink som inte blivit ordentligt rengjort tenderar att göra din makeup glåmig och flammig. Och inte nog med det, din hud kan kloggas igen och få orenheter. Big NoNo!

5. Välja en foundation för att bli brunare:

Använd aldrig en foundation för att du vill se brunare ut!! Det ser bara smutsigt ut. Välj rätt ton för din hud, och använd sedan bronzer för att få en solkysst look!

6. Använder för mycket produkt:

Använd hellre en liten mängd foundation vid applicering och se hur mkt det täcker. Vill du ha lite mer täckning på vissa partier kan du gå över med lite till, alternativt använd concealer. Det är väldigt lätt att det ser för kakigt och smutsigt ut om du använder för mycket produkt på en och samma gång. Risken för ränder och flammig makeup ökar!

7. Produkt i hårfästet och ögonbryn:

Detta är sååå vanligt förekommande när jag kollar på andras makeuper. Var försiktiga med att lägga foundation i hårfästet och på brynen. Speciellt om du har ljusare hår. Det syns direkt om du använt för mycket produkt. Samma gäller om du har mörkt hår med ljusare hud… Då kan det lätt se ut som att du får grådassig hårlinje eller bryn. Råkar du få lite i brynen eller hårlinjen, ta en lätt fuktad handduk och badda av så mkt som det går.

5 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *