Graviditet: Resultatet av vändningsförsöket

Ja då var vi hemma igen efter att ha spenderat hela förmiddagen på förlossningsavdelningen. Som ni kunde läsa i det tidigare inlägget jag la ut idag så var jag ju inbokad på ett vändningsförsök, eftersom lilla M låg i säte.

Tyvärr ville hon inte vända sig trots att två läkare försökte knuffa runt henne. Troligtvis är min livmoder lite för trång just nu, och antagligen är det därför hon inte vänt sig naturligt sedan tidigare.

Vändningsförsöket: Det var inte den mysigaste känslan jag varit med om, men heller inte den värsta. Det var lite obehagligt med bricanylen som gav mig hjärtslag- vilket jag var helt beredd på. Men det var sjukt svårt att i det läget försöka andas djupt och långsamt när hjärtat samtidigt slog superfort haha.

Det gjorde lite ont när dom knådade runt på magen- men känner ändå att det var hanterbart. Läkarna var supernoga med att kolla hur jag mådde och hade samtidigt koll på ultraljud så allt såg okej ut inne hos bebisen.

Efteråt fick jag ligga kvar under uppsyn, och jag var uppkopplad med ctg på magen en bra stund för att ha kontroll på bebisens hjärtslag. När läkarna såg att allt var normalt fick jag gå hem.

Vad händer nu: Ja, inom kort ska jag bli kontaktad av en koordinator på Karolinska för att boka in datum kejsarsnitt. Det känns ju såklart otroligt tråkigt att inte få chansen att föda mitt och Rubens barn på ett naturligt sätt.. Hade verkligen sett fram emot detta. Men samtidigt så lyssnar vi på läkarna och följer deras råd att avstå en sätesförlossning då det i mitt fall är mer riskabelt för barnet än vad ett kejsarsnitt kommer vara.

Det är vad det är, och så länge lilla bebisen mår bra så ska vi vara tacksamma. Det är det vi får fokusera på nu. Det som är spännande är att vi snart får träffa vårt lilla troll <3

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *