Renovering: Inspo kök

INSPO KÖK. Veckorna springer iväg och vi håller på att planera för fullt inför vår kommande flytt och renovering. Jag tänkte dela med mig av våra tankar och lite av hur vi har tänkt oss med köket.

Färgmässigt har vi förälskat oss i en ljusbeige färg som ni ser på bilden ovan. Det lutar alltså nu åt en liknande kulör samt finish på på kökets luckor. Vidare är ju tanken att vi ska återställa de gamla sekelskiftdetaljerna i lägenheten som för tillfället är helt borttagna. Men samtidigt gillar vi att mixa in lite modern touch på det hela vilket känns som vi gör om vi väljer ett kök med släta fronter.

inspo kök
Bild från Pinterest

Inspo kök: Luckor och färg

Just nu är det ju en het trend att köra träluckor ner till på köket och ljusare vägg/överskåp. Detta är ju superfint. Men eftersom vi troligtvis ska lägga in ett mörkare fiskbensparkett i hela lägenheten känner vi mer för att vända på det hela! Så tanken är alltså att ha ljusa skåp undertill som första bilden, sen trä upptill!

inspo kök
Bild från Pinterest

Väggskåp

Dessa överskåp på bilden ovanför har vi verkligen fastnat för. De kommer från företaget Superfront och vi tror att det kan bli jättesnyggt. Tänk er att ha dessa ribbade fronter i mörkt trä som väggskåp, och sen ha underskåpen ljusa i en beige ton med släta fronter. Fint eller hur?? Någon som har köksluckor från Superfront?

Vad det blir för bänkskiva är vi lite osäkra på för tillfället. Något inom mig säger att det hade varit sååå coolt att ha en bänkskiva som går ända upp till tak. Men det lär ju inte bli en billig historia, så jag tror att jag får släppa den tanken. Drömma kan man dock få göra, eller hur? Visst är det lite kaxigt ändå?

inspo kök
Bild från Pinterest

Utöver detta så är tanken att den beiga färgen på luckorna ska lira med nyansen som vi ska ha i hela lägenheten. Ja, nu avslöjade jag lite vad vi tänker ha för färgsättning på denna lägenhet. Mer om färger på väggar och dylikt kommer i ett annat inlägg.

Ritningen

Ovan har ni själva ritningen på hur vi tror att alla stommar ska sitta. Däremot har vi diskuterat att ta bort ett 40 cm överskåp, så vi istället har två 80×140 skåp bredvid varandra. Det vill säga med totalt 4 st dörrluckor istället. På så sätt blir det mer designmässigt snyggt ovanför bänken, tror vi.

Däremot kommer det ju saknas överskåp, fläkt och arbetsbelysning ovanför spisen. Så detta klurar vi på för tillfället. Just nu lutar det åt en spis med fläkt i själva hällen. Dessutom har vi tänkt starka spottar i taket som riktas ner på spisen när man väl lagar mat.

Vi har kollat på olika varianter på kök. Alltifrån dyra lyxmärken till Ikea kök. Vi har haft Ikea kök innan, och känner att stommarna faktiskt håller en riktigt bra standard, plus att man verkligen kan skräddarsy med andra luckor. Finns ju en hel del företag nu som specialiserar sig på just specialdesignade luckor för Ikea-stommar. Har ni tips på något bra företag? Jag har hört lite spridda kommentarer, så hör gärna mer från er!

Kram / makeupevelina
(följ mig gärna på instagram @makeupevelina)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *