Makeup på modell för Odd Molly

Idag tänkte jag dela med mig av en ganska vanlig makeup som jag gör inför olika studiofotograferingar. För just detta tillfälle ligger fokus på makeup på modell för Odd Molly. Därför satt ingen mindre än finaste Maja Brodin i sminkstolen. Alltså vilken tjej, så magiskt fin både på bild och som person. Dessutom har hon ett hjärta av guld.

Makeup på modell

Många tror att vi makeup artister använder sjukt mycket makeup när det kommer till modefotograferingar. Och det vill jag ändå säga att det stämmer verkligen inte alltid. De flesta jobb jag gör så har modellen en väldigt naturlig fin makeup som hen utan problem kan gå utanför studion med utan att känna sig allt för ”spacklad”.

Men självklart så beror allt såklart vem som har satt ljus och vad det är för slags plåtning. Så självklart kan det variera. När det kommer till mig så jobbar jag mest med fotografer (fantastiska sådana) och företag som vill ha en naturlig känsla vilket jag älskar att göra.

Makeup på modell

Jag passade även på att filma hela processen när jag sminkade henne och det finns en makeupreel på min Instagram. Här kan ni titta på den!

Här kommer alla produkter (länkar till allt ifall ni vill se mer hur produkten ser ut) jag använde för denna makeupen. Skriver ner dom i den ordning som jag la det i reelen. Notera att jag börjar med ögonmakeup innan jag lägger basen, det är något jag föredrar att göra. Sen finns det inget rätt eller fel. Man gör såklart det som passar en själv bäst.

Produkter ögon

Här tänker jag en härlig men naturligt bronzad känsla med lite dewy känsla. Så därför jobbar jag in en mjuk kajalpenna i en bronsig ton, följt av en krämig skugga som får till den lite mer dewiga känslan.

Kajalpenna:
Isadora Bronzing Brown

Ögonskugga:
RMS eyepolish, solar

Mascara:
Loreal Volume Million Lashes

Highlighter inre ögonvrån:
RMS Midnight Hour (också så fin på kindben)

Produkter bas

När det kommer till basen så vill jag behålla en naturlig finish även här. Maja har superfin hud, så jag går bara över lite lätt med en foundation som täcker väldigt lite. Under ögonen fokuserar jag på ett något uppljusande concealer.

Concealer:
MAC Studio finish concealer NW20. Denna har en bas mer åt det rosa hållet vilket jag tycker passar när man vill dämpa lite blåare toner.

Foundation:
MAC Face and Body, superlätt och lätt täckande foundation

Solpuder:
Nars Laguna Bronzer detta är ett superfint bronzing puder!

Rouge:
MAC Like Me, Love Me

Produkter bryn

Ögonbrynspenna:
Sweeds Medium Brown är en ny favorit i jobbväskan. Den är lite snarlik i konsistensen som Isadoras precisions brynpenna. Dessutom är den något hårdare och något ”torrare” än vissa ögonbrynspennor. Medan vissa mjukare pennor åker runt mer på huden och det lätt kan bli en smutsig känsla kring brynen, så stannar denna verkligen där du vill ha den.

Bryngel:
Dashl

Produkter läppar

Jag ville att läpparna skulle kännas lite våriga, och därför valde jag denna peachy-rosa känslan. Först ramade jag in läppkonturen med en nude rosa ton, följt av en återfuktande läppolja.

Läppenna:
Isadora, Belle Beige

Lip oil:
Ilia, Petals

Hoppas ni gillade looken. Kram / makeupevelina
(följ mig gärna på instagram @makeupevelina)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *