Nya lägenheten: Äntligen har vi fått nycklarna

Nu äntligen har vi fått nycklarna till nya lägenheten, som vi väntat och längtat! Vi har verkligen fått vänta länge på det här då vi köpte den redan i mitten av november och fick tillträde nu i April.

Nya lägenheten

Här kommer före-bilderna på hur den ser ut idag. Den är ganska tråkigt renoverad i vårt tycke och smak. Vi kommer blåsa ut alla befintliga golv och riva taket så vi får högre takhöjd. Vi ska också balka upp två bärande väggar. En redan befintlig öppning, som ska bli bredare. Den är mellan hall och vardagsrum. Den andra är en vägg som kommer öppna upp mellan kök och vardagsrum, och på så sätt göra att man ser hela fyra fönster i rad.V i ser sån potential i detta projekt!

nya lägenhetenn
Till höger om murstocken ser ni väggen som ska öppnas upp.

Köket

Här ser ni köket. Det är ett superfräscht relativt nyinsatt kök, som vi tyvärr skall byta ut då det inte riktigt går i rätt känsla för renoveringen.

Kyl, frys och vinkyl ryker eftersom det ska öppnas upp mellan vardagsrum och kök. Men istället sätter vi tre högskåp längs väggen där man kommer in i köket. Befintlig dörröppning sätter vi igen eftersom badrummet ska byggas ut och bli större.

nya lägenheten

Sovrummen

Här är en liten inblick i vårt blivande sovrum. Garderoberna som sitter direkt till höger har vi tänkt att plocka bort. Jag tycker nämligen att det täcker rummet för mycket när man kommer in genom dörröppningen.

nya lägenheten

Här är lilla Miravies rum. Garderoben är redan såld. Men själva inredningen får vi ta när allt lugnat sig kring badrum och köksplanering. Gissa om allt detta ger mig huvudvärk haha. Så många beslut och så många detaljer att snöa in sig på.

nya lägenheten

Hallen

Här ovan är den mindre charmiga hallen. Alla befintliga dörrar faller inte oss i smaken och därför kommer vi ersätta dom med dörrar som utstrålar mer sekelskifteskänsla. Och taket med spottar ska såklart bort! Vi har redan gjort ett litet testhål. Taket idag är hela 50 cm(!) nedsänkt.

ruben renoverar

Nu har Ruben gjort sig redo för takdemontering haha. Nu låter vi byggdammet yra!

Kram / makeupevelina
(följ mig gärna på instagram för ännu fler uppdateringar i mitt liv @makeupevelina)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *