Grönkålschips: enkelt och gott recept!

Wow… Tänkte ta denna torsdag till att tipsa om ett recept på sjukt goda grönkålschips. Så gott, så enkelt och så nyttigt! Grönkål är rik på bland annat järn, c och a vitamin och lutein. Så dagarna när du blir sugen på chips, testa att göra dessa istället!

Dom är knastriga/frasiga och smakar gott. Du kan även variera din kryddning efter tycke och smak. Jag har börjat göra dessa ganska ofta nu för tiden eftersom de är så goda och så sjukt enkla att göra. Det var nämligen flera år sedan som jag introducerades för dom och sedan dess har jag varit hooked!

Detta behöver du för att göra egna, sjukt goda, grönkålschips:

  • Grönkål. Riv av från den tjocka stjälken. Viktigt (!) så de inte blir för mycket tuggmotstånd.
  • Havssalt smaksatt med wild garlic (experimentera gärna!).
  • Olivolja (här tycker jag att det är viktigt med en bra olivolja, extra vergine).
  • Parmesan (Om du vill lyxa till det så kan du toppa med lite härlig parmesan).

Lägg grönkålen i en skål, häll över lite olivolja och blanda om ordentligt. Smaksätt vidare med havssalt. Jag använde smaksatt salt med wild garlic, men testa dig fram med vad du gillar. Sedan lade jag ut allt på en plåt och placerade den i mitten av ugnen. 

  • Ugn: 200-225 grader (varmluftsugn)
  • Tid: 5-10 minuter. Men håll koll – det är lätt grönkålen bränns.
Grönkålschips

Och voilà!

Varför inte testa att toppa salladen med dessa grönkålschips eller varför inte använda det som tillbehör till en härlig varmrätt?! Eftersom detta är nyttigt så är det lätt att frossar järnet. Men kom ihåg att inget är bra i allt för stora mängder. Så va lite försiktig även om det kommer vara svårt 😉

Sitter du på något gött tips på bra kryddning? Kommentera gärna detta inlägg då. Eller kanske sitter du rent av på något annat recept över nyttiga snacks? Berätta! Alltid kul att få tips.

Puss och kram! / makeupevelina
(följ mig gärna på instagram @makeupevelina)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *