Vi blev tvungna att slipa om golvet!!

Tro det eller ej, men denna golvhistoria tar inte slut nu. Vi blev alltså tvungna att slipa om golvet. Vårt nya fiskbensgolv är helt magiskt och så fint lagt. Men precis när allt var färdigbehandlat insåg vi att oljan vi valt blev alldeles för gul för vår smak. Det syntes inte alls lika mycket på provbiten, och dumt nog så tittade vi inte till under själva behandlingsprocessen. Utan vi såg detta när allt var klart.

Jag vill absolut inte säga att golvets färg blev fult, men nyansen var inte alls som vår vision. Så istället för att känna att vi inte var helt nöjda, så var det lika bra att kalla in vår duktiga golvfirma igen, för att slipa och behandla om. Denna olja som ni ser nedan är alltså Walnut i märket Rubio Monocoat.

Slipa om golvet

Det som jag har lärt mig av detta, om man nu är så petig som jag är vill säga, det är att man verkligen ska nörda sig in i varje färg och att man absolut inte ska stressa fram ett val. Känns det inte helt hundra när provrutorna är klara. Ja, då ska man inte bara ta en färg för att det ska vara enkelt och smidigt.

När jag skulle välja färg så åkte jag snabbt över till lägenheten under min lunchrast och stressade fram ett val eftersom jag ville att golvkillarna skulle börja med allt innan helgen. Man stressar ju lätt fram beslut när man snabbt vill bli klar med något. Och chi fick jag…

Efter många om och men, så beslutade vi oss att slipa om golvet. Missförstå mig rätt. Golvet var fint, och i mångas ögon var Walnut en magisk färg. Men som jag nämnde tidigare så stämde det inte alls med vår vision. Så istället för att få panik och vilja göra om allt när möblerna är på plats, var det bara att ”ta tjuren i hornen” och göra om och göra ”rätt”.

Rubio Monocoat Oil Plus 2c

Vi valde en olja som heter Oil Plus 2c från märket Rubio Monocoat som jag hade läst på om. Det är en olja som inte bara ger en färg till trät, utan också ett riktigt bra skydd med endast ett lager tack vare deras avancerade molekylära bindningsteknologi. Den härdar därför väldigt snabbt vilket jag tycker är positivt då det snabbar på renoveringen.

Men för att det inte skulle bli fel igen med färgvalet tog jag kontakt med Peter på företaget Rubio Monocoat för att fråga om råd vid nästa behandling. Främst för att motverka den gyllene tonen på golvet. Han erbjöd då att jag kunde komma dit och få hjälp för att blanda ihop en fin nyans som jag skulle bli glad för. Så himla proffsigt! Jag kom dit och han berättade om produkterna och gjorde flera tester på golvstavar som jag hade med mig.

Framöver

Efter mitt besök hos Peter kände jag typ att jag vill börja jobba med golvolja haha! Blev så inspirerad att man kunde blanda flera färger av oljor från Rubio Monocoat för att få fram en ”egen” nyans. Jag tänkte skriva ett inlägg mer om produkterna som användes för golvet i annat inlägg. Och visa er ännu mer bilder på resultatet när alla golvsocklar osv är på plats.

Skulle kunna skriva i all evighet känner jag nu. Men jag återkommer med exakt vilka färger och hur processen på golvbehandlingen gick till. Ville bara ge er en hint om vad som händer i lägenheten! Utöver det så väntar vi nu på ett magiskt kök från Lucks by Robo. Jag tror att det kommer bli så braaaaa, hoppas det kommer inom kort!

Kram / Makeupevelina <3
Följ mig gärna på instagram @makeupevelina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *